avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajare persoana Pensionata cu grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajare persoana Pensionata cu grad de handicap

Buna ziua.
Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se poate pensiona ( va implini 60 de ani, a lucrat timp de 35 de ani ca medic ). Intrebarea mea este urmatoarea: dupa ce se va pensiona o pot angaja la mine la firma cu un program de 2 ore? Este vb de o activitate in care trebuie sa imi sorteze email-uri, sa raspunda la la cereri de oferta, etc.
In ce conditii o pot angaja? Isi pierde dreptul la pensie daca o angajez?As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu Legislatie si raspunsuri

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 15 Iulie 2015
1. Nu are "pensie de handicap" are "indemnizatie de handicap".

2. Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice alt venit: salariu sau "pensie de invaliditate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de gradul 2 și firma silviu_r_30 silviu_r_30 Buna seara.Daca sunt pensionat gradul 2 mai pot detine firma si sa am dreptul la CAS? Adica treb. sa platesc eu din mana sau mi se opreste din pensie?Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa ºi pensie de invaliditate gradul ii MARIASER MARIASER Am PFA si m-am pensionat pe caz de boala.gr.II. C:(a sa fiu in legalitate trebuie sa-l inchid sau pot sa-mi angajez sotia sa se ocupe de el? (vezi toată discuția)