avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de judecata

Buna ziua

Asociatia de proprietari in anul 2014 a obligat locatari sa plateasca fond reparatii,fara hotararea Adunarii Generale,eu nu am platit,mi-a adaugat penalitati 0,2% si ma somat ca ma da in judecata(cred ca dreptatea este de partea mea,si cine plateste cheltuieli de judecata).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 07:38, 7 Iulie 2015
Cheltuielile de judecata le plateste cine pierde.

Art. 45. - L230/2007
(3) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe şi un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune.
Comitetul executiv va pregăti şi va prezenta adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari. Plăţile pentru
repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se vor face din fondul de reparaţii. Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari pot aproba şi alte fonduri cu caracter special.

Daca nu a fost aprobat nu aveti ce sa paltiti.
Dorinel_77 a scris:

eu nu am platit,mi-a adaugat penalitati 0,2%
cred ca dreptatea este de partea mea
cine plateste cheltuieli de judecata).

1-Conform disp art 49 din l nr 230/2007 asociatia de proprietari poate aplica penalitati de 0,2% pentru orice suma cu titlu d erestanta neachitata in termen de 90 de zile
2-Faptul ca nu ati achitat sumele impuse in lista de intretinere,da dreptul asociatiei de proprietari,sa aplice disp art 49 din L nr 230/2007
3-Cheltuielile de judecata sunt dispuse de instanta,in sarcina partii care beneficiaza de hotarare defavorabila

Judecatorul hotareste cine suporta cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de propietari mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti daca in cazul unei asociatii de propietari, locatarii care nu doresc sa achite Fondul special creat pentru acoperirea fraudei facuta de ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere catalinbaloescu catalinbaloescu as dori sa stiu daca este legal ca ,comitetul sa refuze incasarea cotelor de intretinere motivand ca nu sunt achitate la zii cotele aferente fondului de ... (vezi toată discuția)