avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintarea cu bataie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintarea cu bataie

buna ziua! Cer ajutorul celor care se afla in situatia mea.Sunt ameninintata de concubina fostului meu sot prin messenger ca vine la mine la servici si ca ma aranjeaza si ca ma bate,etc,etc.Am toate convorbirile salvate si scoase la imprimanta.Stau cu nesiguranta la servici iar pe strada ma simt in nesiguranta.Ce trebuie sa fac???Astept raspunsuri,va multumesc.
\

Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 16:24, 7 Iulie 2009
Buna ziua.Formulati o plangere prealabila impotriva acesteia pentru comiterea infractiunii de amenintare fapta prevazuta si pedepsita de art.193 din Codul Penal
~ Conținut șters la cerere ~
Si cum o sa demonstrati ca la ID-ul de la care primiti aceste amenintari se afla exact persoana de care vorbiti si nu o alta persona care va cunoaste situatia f bine? Intreb asta deoarece crearea unei adrese de mail poate fi facuta de oricine, cu orice date de identificare doreste, singura conditie fiind varsta minima de 18 ani, care de asemenea poate fi bifata fara a fi varsta reala.
Poate si dv nu faceti decat sa intretineti acest conflict; nu prea e de crezut ca actuala concubina sa faca schimb de ID cu fosta, cu atat mai mult sa poarte corespondenta pe mess... In plus, puteti sa nu dati curs mesajelor pe care pretindeti ca le primiti, puteti bifa optiunea "invisible" pentru utilizatorul respectiv ori puteti sa il stergeti definitiv din baza dv de date.
va trebui sa faceti plangere la politie .
Si cum o sa demonstrati ca la ID-ul de la care primiti aceste amenintari se afla exact persoana de care vorbiti si nu o alta persona care va cunoaste situatia f bine? Intreb asta deoarece crearea unei adrese de mail poate fi facuta de oricine, cu orice date de identificare doreste, singura conditie fiind varsta minima de 18 ani, care de asemenea poate fi bifata fara a fi varsta reala.

se poate efectua chiar o expertiza , in vederea identificarii faptuitorului .(va indica un ip- care e unic , si va conduce catre proprietarul pc-ului)
In urma coroborarii tuturor mijloacelor de proba , adevarul va iesi la iveala.Insa suneti dispusa sa sistati dumneavoastra aceasta situtie conflictuala , sau doriti interventia agentilor de politie?

Eu una v-as sfatui doar sa-i puneti in vedere consecintele actiunii ei , anume angajarea raspunderii penale , prin aplicarea sanctiunilor penale(pedeapsa cu amenda sau cea cu inchisoarea , sau amenda administrativa , in cazul unui pericol social derizoriu).In cazul in care aceasta s-ar tempera , s-ar linisti , mi-ar canaliza resursele catre alte activitati mai importante.

Ganditi-va la pierderea de timp si energie nervoasa care o implica un proces penal.Succes

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
Amenintari virtuale osyk osyk Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)
Acuzat de virusi pe telefon mihay_mgp mihay_mgp Buna seara am tot vorbit pe messenger cu cineva si acuma m-am certat cu acea persoana , mi-a trimis ceva mesaje de amnintare i-am trimis si eu ca o dau un ... (vezi toată discuția)