avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... acuzat de virusi pe telefon
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

acuzat de virusi pe telefon

Buna seara am tot vorbit pe messenger cu cineva si acuma m-am certat cu acea persoana , mi-a trimis ceva mesaje de amnintare i-am trimis si eu ca o dau un judecata si dupaia ca sa vezi i s-a stricat telefonu . Ea de pe telefon intra pe net si ma acuza pe mine ca i l-am stricat eu printr-un virus dar nu ea devarat eu nici nu ma pricep la asa ceva. Ea vrea acuma sa se dupa la politie sa depuna plangere pt ca , crede ca eu i-am dat virusi . Daca voi primi amenda ce pot sa fac ? Se lauda ca ar avea si ceva pile , eu am inregistrari cu convorbiri . stima :sorry:
Cel mai recent răspuns: caiuscorneliu , utilizator 01:38, 2 Septembrie 2010
Acuzatia trebuie dovedita cu probe.
Daca sunteti nevinovat nu puteti fi sanctionat.
Bună. Părerea mea este că, atât în cazul telefoanelor, cât şi în cazul calculatoarelor, virusarea este un atac de care te poţi apăra cu ajutorun antiviruşilor, adică programe concepute anume pentru depistarea şi informarea utilizatorului de existenţa virusului. De aceea, utilizatorul conştient achiziţionează înainte de-a intra pe net un astfel de antivirus; pentru a se proteja. Este vina exclusiv a persoanei care nu s-a protejat împotriva atacurilor şi nu a celui care trimite un fişier virusat, şi care s-ar putea ca nici măcar să nu fie conştient că fişierul respectiv este virusat - în acest caz, el însuşi fiind o victimă. În consecinţă, cred că nu puteţi fi considerat vinovat în faţa nimănui. Succes !
multumesc de raspuns dar mai am o intrebare ea zice ca probele sunt mesajele de amenintare ca o dau in judecata , dar exista pozibilitatea sa vina politia la mine acasa sa faca perchiezitie ? ori cum nu va gasi nimic legat de virusi sau etc. Dar ca tot omu am ceva muzica ceva filme , la sistemul de operare nu am licenta:((
Da. Dacă vi se va face percheziţie, este posibil să vă găsească alte acuze (pentru că dacă cauţi nod în papură, găseşti) şi sunt convins că nu există om perfect cinstit; dar, vă repet, părerea mea este că acest motiv (trimiterea de viruşi, intenţionată sau nu) nici nu va fi luată în seamă de justiţie. Viruşii putea să-i primească tot atât de bine de la dv. sau din altă parte, şi nu cred că poate demonstra cu probe că i s-a stricat telefonul în mod expres din cauza dv. În altă ordine de idei, prin simpla comunicare pe messenger NU SE POATE VIRUSA NIMIC. Viruşii sunt programe - ei nu se transmit decât prin intermediul unui fişier. Ori dacă v-aţi rezumat la conversaţii, şi nu aţi trimis nici un fişier - muzică, poze, programe, jocuri, texte, etc. - nu se putea virusa nimic. Contactaţi-mă dacă mai aveţi întrebări.
ea zice ca ar fi primit mesaj dinala sa adauge prieten nou in lista si dupa ce ia dat accept s-a bulit telu si ma acuza pe mine ca eu am facut un alt id si am adaugato pe ea . Ea zice ca m-a sters din lista iei de mess iar eu am lasato in pace, nu eu sunt cel care a incercat cu alt id vb cu ea . Dar nu ma crede eu acuma nu stiu si ce de la politie cum actioneaza cat de bine se pricep iei la dinastea o crede pe ea ?
Dar nar fi corect sa faca o perchiezitie si sa zica ca nu am licente si sa-mi confiste pc-ul eu nu pot sa faci nimic oare? daca stau sa ma gandesc cate pesoane fizice au pc acasa si au si licenta la ori ce program sau film sau muzica:)
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
mihay_mgp, utilizator

Alte discuții în legătură

Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Trimiterea unui virus se poate face si fara trimiterea acestuia prin e_mail? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Trimiterea unui virus se poate face si fara trimiterea acestuia prin e_mail? Aceasta este intrebarea. Cu alte cuvinte, printr-o expertiza informatica nu se ... (vezi toată discuția)
Atac virusi ContSters269461 ContSters269461 De mai mult timp PC-ul meu se viruseaza, ca si altele. In ultima vreme, este chiar suparator. Apelind la un specialist si verificind dupa IP-ul de unde au fost ... (vezi toată discuția)