avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Telekom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Telekom

Buna ziua , vin cu o problema banuiesc des intalnita , din cauza neatentiei noastre , cat si a nesimtirii operatorilor de telefonie mobila/fixa.
Dupa infiintarea unui SRL-D am cautat un operator de telefonie fixa , aleg telekom in cele din urma , dupa niste emailuri trimise si alegerea unei oferta 16,9 EUR + TVA , se prezinta persoana care urma sa instaleze linia telefonica cu contractul , il semnez , stampilez , totul bine . ! Dupa aproximativ 4-5 zile citesc contractul si observ cu STUPOARE ca am semnat pe 36 luni . Chestie care CU SIGURANTA NU a fost discutata nici telefonic nici prin email , perioada contractuala de care nu aveam habar , care nu mi s-a comunicat si cu care evident nu sunt de acord .
Acum marea problema este ce pot face ? mentionez ca nu au trecut 30 zile de la semnarea contractului ( daca are vreo importanta ) Exista posibilitatea de a rezilia contractul , sau de modificare a acestuia pe o perioada de 12/24 luni . Nu este vorba neaparat de bani , este vorba de principiu si despre faptul ca mi s-a bagat pe gat oarecum un contract pe 36/luni !
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: websignal , utilizator 22:22, 6 Iulie 2015
Doar pentru "un principiu" nu merita sa va bateti capul. De reziliat nu aveti cum sa il reziliati, invocand ca nu ati citit durata contractului, mai ales in conditiile in care dvs. ati contractat in calitate de profesionist. De modificat poate fi modificat doar cu acordul partilor.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
trandafir2, moderator
Preferabil ar fi sa mergeti la sediul firmei si sa cereti modificarea acestui contract. In cazul in care acestia nu doresc acest lucru puteti face o notificare de denuntare unilaterala a contractului (termen preaviz, de regula, de 30 de zile, daca nu ma insel scrie in contractul semnat), iar apoi trimiteti aceasta denuntare printr-o scrisoare recomandata sau personal. Daca acestia refuza puteti sa va adresati instantei cu o cerere de constatare a incetarii contractului.
cosminiancu123 a scris:
... puteti face o notificare de denuntare unilaterala a contractului

Ce denuntare unilaterala la contractul incheiat pe perioada determinata ? :tooth:
Din ce stiu eu, ca novice bineinteles, denuntarea unilaterala intr-un contract cu perioada determinata, poate interveni doar daca partile au stabilit in contract posibilitatea denuntarii unilaterale, reglementandu-se si modul in care opereaza aceasta. Daca nu ma insel, in acest tip de contracte la capitolul "incetarea contractului" sigur gasim un punct in care precizeaza si chestia asta. Am zis vreo prostie asa mare? Ce e asa de amuzant?
cosminiancu123 a scris:

denuntarea unilaterala intr-un contract cu perioada determinata, poate interveni doar daca partile au stabilit in contract posibilitatea denuntarii unilaterale, reglementandu-se si modul in care opereaza aceasta.

Corect !

cosminiancu123 a scris:

Daca nu ma insel, in acest tip de contracte la capitolul "incetarea contractului" sigur gasim un punct in care precizeaza si chestia asta.

Sigur nu gasim un astfel de punct. In fond de ce ar stipula prestatorul un punct in defavoarea sa?

P.S. Si ...mai este un "secret" incident aici, al acestor contracte, pe care l-am evidentiat in primul mesaj.

Alte discuții în legătură

Posibilitate reziliere contract rds rcs DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Am un contract cu cei de la RDS RCS pentru tv si internet, eu nu mai locuiesc in localitatea respectiva si nu mai beneficiez de acele ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa anul trecut am facut contract cu rds-rcs pentru cablu. au venit l-au montat, mi-au dat si un telefon mobil fix pe care am platit 50 lei si zic ei au minute ... (vezi toată discuția)