avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

am 34 de ani vechime din care din 1999 sept. pana in 2008 grupa a 2-a .sunt nascuta in 07 07 1956.Cand pot iesi la pensie ?
Cel mai recent răspuns: cezarina07 , utilizator 20:50, 8 Iulie 2015
Multumesc!!O mare bucurie mi-ati facut chiar azi de ziua mea !!!=D>=D>
Buna seara din nou!! Astazi m-am dus la RUNOS sa incep demersurile ptr. pensionare asa cum am fost indrumata de catre dumneavoastra si o doamna de la casa de pensii din sectorul in care locuiesc .Functionarul de la Runos mi-a spus ca nu pot iesi decat cu penalizare pentru ca stadiul de cotizare in conditii deosebite(grupa a II-a) nu mi se ia in considerare de la 1 aprilie 2001.motivul fiind articolul 158 punctul 1 din legea ptr. modificarea legii .nr 263/2010 si anume...
"Perioadele de vechime in munca realizate in grupa a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite,in vederea reducerii varstei standard de pensionare,cu exceptia celor realizate in activitatile care,conform prevederilor art.30 alin. 1,sunt incadrate in conditii speciale."

Va rog sa-mi spuneti daca are dreptate sau a interpretat gresit paragraful din lege. Multumesc anticipat!!
Aveti cel putin 8 ani in conditii deosebite ?
Sunt trecuti in carnetul de munca ?
Sau,aveti adeverinta pentru ei ?
Daca puteti dovedi(carnet de munca,adeverinta)ca aveti minim 8 ani de conditii deosebite-limita de varsta la 59 de ani(07/07/2015).
Da am !! Multumesc inca o data !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ies la pensie? Andusa03 Andusa03 Am 58 de ani și din 1972 și pana-n 2008 am lucrat ca fotograf și din 2008 nu mai lucrez și as vrea sa știu când pot sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Grupa a doua la calcularea pensiei la "limita de varsta" vasile35 vasile35 Buna ziua, Am inteles de la un angajat al casei de pensii, ca dupa noua lege, nu se mai ia in calcul grupa a II-a pentru stabilirea limitei de varsta la ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie? dinca_marian_eugen dinca_marian_eugen buna ziua. sunt nascut pe 8 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1975 fiind incadrat la grupa a2 a de munca,asta pana la 1 aprilie 2001,de la aceasta data am ... (vezi toată discuția)