buna ziua.
sunt nascut pe 8 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1975 fiind incadrat la grupa a2 a de munca,asta pana la 1 aprilie 2001,de la aceasta data am lucrat la acelasi loc de munca,in aceleasi conditii pana in toamna anului 2005.din toamna anului 2005 lucrez pana in prezent la o alta societate in aceleasi conditii.
Intrebarea mea este,cand pot sa ies la pensiea?
Multumesc anticipat!
1. Puteti beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu ianuarie 2014, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani.
2. Am luat in calcul anii de gr.a II-a numai pana in 2001. Nu ati spus daca din 2001 si pana azi aveti aprobare pentru conditii deosebite.
din 2001 si pana in toamna lui 2005 intra la conditii deosebine.
din toamna lui 2005 si pana in prezent nu stiu sigur daca m-au incadrat la conditii deosebite
In aceasta situatie puteti beneficia de ensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2012, respectiv la implinirea varstei de 58 ani.
si in cazul in care mi sunt recunoscuti si anii din toamna lui 2005 pana in prezent ca fiind lucrati tot in conditii deosebite cand as putea sa ies la pensie.
multumesc!
Pensionare
mihail ch.
Sunt nascut in aprilie 1953, barbat, lucrez din august 1971, (mai putin perioada cat am fost incorporat) . Pana in ianuarie 2001 am avut grupa a II- de munca, ... (vezi toată discuția)