avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot sa ies la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot sa ies la pensie?

buna ziua.
sunt nascut pe 8 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1975 fiind incadrat la grupa a2 a de munca,asta pana la 1 aprilie 2001,de la aceasta data am lucrat la acelasi loc de munca,in aceleasi conditii pana in toamna anului 2005.din toamna anului 2005 lucrez pana in prezent la o alta societate in aceleasi conditii.
Intrebarea mea este,cand pot sa ies la pensiea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:45, 12 Februarie 2010
1. Puteti beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu ianuarie 2014, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani.
2. Am luat in calcul anii de gr.a II-a numai pana in 2001. Nu ati spus daca din 2001 si pana azi aveti aprobare pentru conditii deosebite.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
din 2001 si pana in toamna lui 2005 intra la conditii deosebine.
din toamna lui 2005 si pana in prezent nu stiu sigur daca m-au incadrat la conditii deosebite
In aceasta situatie puteti beneficia de ensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu ianuarie 2012, respectiv la implinirea varstei de 58 ani.
si in cazul in care mi sunt recunoscuti si anii din toamna lui 2005 pana in prezent ca fiind lucrati tot in conditii deosebite cand as putea sa ies la pensie.
multumesc!
Ar fi cu 6 luni mai repede, adica in august 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ies la pensie anticipata,credeti ca indeplinesc conditiile? giusca valentina giusca valentina M-am nascut pe data de 10 mai 1956. M-am angajat in luna septembrie 1976 si am lucrat efectiv pina in luna septembrie 2009 cind am intrat in somaj( somaj care ... (vezi toată discuția)
Pensionare mihail ch. mihail ch. Sunt nascut in aprilie 1953, barbat, lucrez din august 1971, (mai putin perioada cat am fost incorporat) . Pana in ianuarie 2001 am avut grupa a II- de munca, ... (vezi toată discuția)
Anul iesirii la pensie badea52 badea52 m-am nascut pe 10 septembrie 1952, lucrez din 1970 august la raf brazi , din 1978prin transfer la petromidia ,numai grupa a2 a cand pot iesi la pensie , si ... (vezi toată discuția)