M-am nascut pe data de 10 mai 1956. M-am angajat in luna septembrie 1976 si am lucrat efectiv pina in luna septembrie 2009 cind am intrat in somaj( somaj care va dura pina in luna noiembrie 2010). Daca se pune si aceasta perioada de somaj in luna septembrie 2010 voi face 34 de ani de vechime. In toata aceasta perioada pina la 01 aprilie 2001 am lucrat 19 ani in grupa a II-a de munca, dar si in continuare ( dupa 2001)cind am inteles ca nu se mai ia in considerare grupa a II-a de munca.Fata de aceste date, credeti ca ma incadrez in conditiile de a iesi la pensie anticipate si cind? Va multumesc si astept raspuns.
1. Perioadele lucrate in gr.a II-a de munca (pana la 01.04.2001) si cele lucrate in conditii deosebite (dupa 01.04.2001) sunt luate in calcul la reducerea varstei standard de pensionare.
2. Am luat in calcul 27 de ani lucrati in conditii deosebite (aici intra si gr.a II-a).
3. Puteti beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu mai 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani; - pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu mai 2010, respectiv la implinirea varstei de 54 ani.
Pensionare
MUNTEAN ALEXANDRU
[quot]buna ziua.Ma numesc Muntean Alexandru si lucrez ca vopsitor industrial de 39 de ani si jumatate (pana in 2001 am avut grupa II de munca)..lucrez si acum ... (vezi toată discuția)
Pensionare
mihail ch.
Sunt nascut in aprilie 1953, barbat, lucrez din august 1971, (mai putin perioada cat am fost incorporat) . Pana in ianuarie 2001 am avut grupa a II- de munca, ... (vezi toată discuția)