avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indicare autor lovire in scris
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indicare autor lovire in scris

Va salut cu respect in primul rand, intrucat e primul meu post.
Am fost lovit fara motiv de o persoana necunoscuta dintr-un grup si amenintat cu bataia de restul iar pt.a scapa de agresiune am fugit. Am depus plangere si am scos certificat medico-legal.
Politia nu a identificat autorii si din motive personale mi-am retras ulterior plangerea pt. ca aveam nevoie intr-un scop sa nu apar nici ca parte vatamata in vreun dosar. Intelesesem de la politistul de caz ca dosarul se va inchide in cateva zile, maxim o saptamana.
La vreo 2 saptamani dupa ce am scris retragerea plangerii, am fost surprins sa fiu sunat de politistul care se ocupa de caz si sa fiu chemat la Politie intr-un scop ambiguu legat de caz. Nici prin cap nu mi-a trecut daca as putea avea nevoie de un avocat.
Credeam ca dosarul a fost deja inchis dar politistul ma intreaba daca pot sa recunosc faptasul si imi arata cateva fotografii cu indivizi din baza lor de date.
Niciunul nu mi se parea a fi faptasul, doar unul dintr-o poza veche de 5 ani, de pe vremea cand era minor semana cu o parte a fizionomiei cu faptasul.
Eu i-am zis ca respectivul seamana putin dar nu mi se pare ca e vreunul de acolo.
Mai departe imi spune sa scriu pe foaie
"In ziua de... am fost invitat la sediul Politiei unde organul... mi-a prezentat fotografii si l-am indicat pe X ca autor..."
In momentul ala am obiectat pt. ca nu eram asa sigur si nu vroiam sa trec acolo pe cineva care n-avea sigur legatura cu cazul dar politistul a argumentat ca e o poza veche de 5 ani, ca intre timp s-o mai fi schimbat, ca e unul care se drogheaza etc.
Am intrebat daca nu se poate totusi sa scriu ca n-am identificat pe nimeni si a zis sa scriu asa, ca e o diferenta intre indicat si identificat.
si mai departe mi-a spus sa scriu ca "dar nu depun plangere, nu am pretentii de la acesta si nici nu vreau sa ma judec cu acesta"
Evident ca asta era si cazul atata vreme cat nici nu eram sigur ca e autorul.
Ulterior am regretat ca am scris ce a dictat la insistente politistul in legatura cu indicatul, probabil ca trebuia sa refuz ferm, nu vreau ca o persoana nevinovata sa fie acuzata pe nedrept. Imi pare rau ca m-am lasat influentat de tonul autoritar si de faptul ca nu stiam exact cat cantareste aceasta foaie pt. respectivul,nici acum nu stiu. Abia cand am ajuns la sfarsitul paginii am vazut ca era trecut si un spatiu de semnatura pt. avocat dar eu eram singur.
Intre timp insa intamplator am identificat autorul si pe cei care m-au amenintat cu bataia pe baza unor poze recente pe care le-am gasit eu pe Internet ( fb)(desi autorul nu foloseste numele real sigur poate fi gasit)
Nu stiu daca scopul politistului a fost de a avea parte de un dosar solutionat inainte de inchidere sau daca e o cerinta de procedura indicarea autorului inainte de a se putea inchide dosarul.
Cum procedez mai departe? Nu stiu daca dosarul s-a inchis, realitatea e ca nu as vrea ca acea persoana sa mai fie indicata ca autor si eventual as vrea sa fie indicati cei pe care i-am identificat ca autori.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
on3st, utilizator
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 08:51, 7 Iulie 2015
Mergeti la politie si rezolvati problema.
poate ar fi bine sa mergeti de data acesta insotit si de un avocat specializat pe penal.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sunat la 112 pentru că am fost amenințat cu bătaia într-un supermaket și apoi în parcarea lui. să depun și plângere scrisă? sandutudorache sandutudorache Am fost amenintat de un individ cu bataia in incinta unui supermarket apoi si in parcarea supermarketului de un prieten de al lui. Mentionez ca sotia si fiul ... (vezi toată discuția)
Vecin agresiv nebunatica_id nebunatica_id Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la ... (vezi toată discuția)
Santaj cu poze intime Gabi 28 Gabi 28 Buna seara o persoana nu stiu cine mi-a zis ca imi distribuie pozele mele pe facebook. ..si sunt f intime vreau sa mentionez. ..ce poot face?va rog! (vezi toată discuția)