avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legalitatea impunerii folosirii continue a aparatului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legalitatea impunerii folosirii continue a aparatului de aer conditionat la locul de munca

Lucram intr-un birou si toate cele 8 ore de lucru le petrecem in fata computerului.
Angajatorul vrea ca aerul conditionat sa functioneze continuu si telecomanda sa fie cu lacat, ca sa nu poata fi inchis/dat la o temperatura mai mica/mai mare. De asemenea, vrea ca acest lucru sa fie impus prin regulamentul intern. El considera ca astfel am lucra mai bine.Este legala o astfel de masura?
Noi pornim aerul conditionat doar atunci cand credem ca este nevoie. Daca ar merge continuu, consideram ca ne este pusa in pericol sanatatea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 18 Iulie 2015
Angajatorul nu poate impune functionarea continua a unor echipamente, el are doar obligatia asigurarii conditiilor optime de lucru.
AC poate provoca boli ale aparatului respirator si " intepeneli" asa ca angajatorul ar face bine sa se pregateasca si pentru plata unor concedii medicale.
De altfel este o prostie ce vrea angajatorul sa impuna, isi imbolnaveste cu buna stiinta angajatii.
Angajat bolnav = cheltuieli mai mari!;)
Conditiile de temperatura din incaperile de lucru sunt stabilite prin Cerintele minime de securitate pentru locul de munca, aprobate prin HG nr. 1091/ 2006
Anexa 1 pct 7. Temperatura în încăperi
7.1. În timpul programului de lucru, temperatura din încăperile ce cuprind posturi de lucru trebuie sa fie adecvată organismului uman, ţinându-se seama de metodele de lucru utilizate şi de cerinţele fizice impuse lucrătorilor.
Mai multe informatii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Stabilirea temperaturii de lucru este bine sa se faca de comun acord intre toti salariatii care lucreaza in spatiul de lucru respectiv.
Este bine de stiut ca reglarea temperaturii aerului conditionat, trebuie facuta la o temperatura cu maxim 10 grade C mai mica decat temperatura ambianta, conform recomandarilor fabricantilor din cartea tehnica a aparatului de aer conditionat.
multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
lenasamic, utilizator
.. il scoateti din priza !
Aerul conditionat ( utilizat aiurea ) este cea mai grava DAUNA adusa mediului si climei terestre in ultimii 10-20 ani.
Aia cu gazele de sera e abureala economica...
Din cauza aerului conditionat vom distruge iremediabil ceea ce inteleageam pana acum prin clima temperata...
Mai vorbim pe subiectul asta...
Stima
@catalinCD
Ar fi interesant daca ati avea niste argumente solide (articole de presa, eventual legislatie, studii, etc.) pentru ceea ce sustineti.
Ca manager, sunt curios daca aplicati solutia cu scosul din priza in birourile firmei pe care o manageriati.
De vorbit pe acest subiect, putem vorbi in continuare numai daca veti posta argumente solide in sprijinul teoriei dvs.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt angajata in mall la o insuliță. aerul condiționat ... Maria Vade Maria Vade Buna ziua! Sunt angajata in mall la o insuliță. Aerul condiționat face probleme așa de mari in mall încât eu și alți colegi ai mei suntem tot timpul ... (vezi toată discuția)
Probleme de sanatate la munca-aer conditionat PopoviciAndreeaSImina PopoviciAndreeaSImina Buna ziua. Am facut o pareza faciala din cauza aerului conditionat din birou-e foarte puternic iar angajatorul refuza sa il inchida sau sa deschida geamul ... (vezi toată discuția)
Microclimat birouri mihavslelectro mihavslelectro Buna ziua, Umiditatea relativă a aerului între 30 - 70%; asa prevedea Norma generală de protecție a muncii din 20.11.2002, unde pot gasi aceste conditii ... (vezi toată discuția)