avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legalitatea impunerii folosirii continue a aparatului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legalitatea impunerii folosirii continue a aparatului de aer conditionat la locul de munca

Lucram intr-un birou si toate cele 8 ore de lucru le petrecem in fata computerului.
Angajatorul vrea ca aerul conditionat sa functioneze continuu si telecomanda sa fie cu lacat, ca sa nu poata fi inchis/dat la o temperatura mai mica/mai mare. De asemenea, vrea ca acest lucru sa fie impus prin regulamentul intern. El considera ca astfel am lucra mai bine.Este legala o astfel de masura?
Noi pornim aerul conditionat doar atunci cand credem ca este nevoie. Daca ar merge continuu, consideram ca ne este pusa in pericol sanatatea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 18 Iulie 2015
1. Si eu sunt de acord ca nici un patron nu ma poate obliga sa suport aerul conditionat impus de el.

2. - Mai ales ca aerul conditionat nu este sanatos, din contra face mult rau.
- Eu am simtit pe pielea mea si nu vreau sa mai aud de el.

3. Daca toti salariatii din incaperea respectiva pica de acord ca nu vor aer conditional atunci aparatul respectiv poate fi scos din circuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt angajata in mall la o insuliță. aerul condiționat ... Maria Vade Maria Vade Buna ziua! Sunt angajata in mall la o insuliță. Aerul condiționat face probleme așa de mari in mall încât eu și alți colegi ai mei suntem tot timpul ... (vezi toată discuția)
Probleme de sanatate la munca-aer conditionat PopoviciAndreeaSImina PopoviciAndreeaSImina Buna ziua. Am facut o pareza faciala din cauza aerului conditionat din birou-e foarte puternic iar angajatorul refuza sa il inchida sau sa deschida geamul ... (vezi toată discuția)
Microclimat birouri mihavslelectro mihavslelectro Buna ziua, Umiditatea relativă a aerului între 30 - 70%; asa prevedea Norma generală de protecție a muncii din 20.11.2002, unde pot gasi aceste conditii ... (vezi toată discuția)