Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt angajata la o institutie de stat, si am fost in concediu de crestere copil pana la data de 30.06.2015. Am primit o hartie prin care am fost informata ca imi incetreaza dreptul la indemnizatie pentru crestere copil incepand cu data de 31.05.2015 pentru ca tatal nu a solicitat 1 luna indemnizatie de crestere copil. Am fost la AJPIS si am intrebat ce pot face si mi s-a spus ca trebuie sa ma reintorc la munca sau, in cazul meu , sa intru in concediu prenatal deoarece concediul de crestere copil inceteaza de drept la data mentionata. Am luat adeverinta de la medicul de familie in care este stipulata evolutia sarcinii , am lasat-o la munca si le-am explicat ca incepand cu data de 30.05.2015 voi intra in prenatal. Am luat si dus concediile medicale pentru lunile iunie si iulie dupa ce le-am luat de la MF. Astazi 07.07.2015 am fost chemata la munca pentru a clarifica situatia deoarece eu figurez ca fiind suspendata pe perioada concediului prenatal si nu imi pot plati concediul medical. Concluzia institutiei a fost ca ar fi trebuit sa fac o cerere de terminare a concediului de crestere copil cu 2 saptamanai inainte de terminarea acestuia iar acum nu se mai poate face nimic, daca nu sunt multumita de raspuns trebuie sa dau in judecata. Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus ca se poate face modificarea in revisal cu specificarea ca acum am adus la cunostinta.
Intrebarea mea este cum procedez ca sa dau in judecata ?
Concediile medicale de pe lunile iunie si august nu fac parte din concediul prenatal?
Va duceti la institutie ,depuneti o cerere de incetare a concediului de crestere a copilului.
Aducandu-le la cunostiinta ca la data de ...ati depus doua concedii medicale care sunt cuprinse in concediul medical prenatal.Cand ati depus concediile medicale ,nu le-ati depus anexate la o cerere?
Nu vad ce trebuie sa ajungeti in instanta.Aveti continuitate.pana la 30.05.15 ati fost in concediul de crestere al copilului.Din data de 01.06 ati intrat in concediul prenatal .Ati depus mai tarziu cererea de incetare a concediului de crestere al copilului,deoarece nu ati stiut ca trebuie sa depuneti o astfel de cerere..
Cass sau ajofm
lavi_cornelia
Buna ziua,
Ma numesc Diana B, am 23 de ani si sunt insarcinata in 32. de saptamani. La 30.06.2015 mi-a expirat CIM pe durata determinata, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)