Ma aflu intr-o situatie dificila, ma aflam in concediu crestere copil pana la data de 30.06.2015 dar pentru ca tatal nu si-a luat o luna libera de la munca concediul a incetat la data de 30.05.2015.
Pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa nasc pe 13.07.2015 am luat de la medic concediu prenatal si am fost cu el la munca. Eu am anuntat povestea asta de cand am aflat insa lucrez la stat si locul meu de munca este in alta locatie fata de birourile de personal si salarizare. Bineinteles ca S-a plimbat concediul meu din birou in birou pana in iulie cand m-au chemat sa imi spuna ca nu mi-l pot plati pentru ca sunt suspendata.
In fine povestea e mai lunga dar pentru a formula aceasta intrebare atat este suficient : Am dreptul la indemnizatie de crestere copil pentru ce-l de-al doilea in conditiile in care in luna iunie nu figurez cu venituri dar figurez suspendata de la munca?
1. Puteti sa faceti si acum o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) cu data de 30.05.2015 si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. - Apoi predati certificatul medical pentru concediul de maternitate pentru al doilea copil.
- Orice concediu medical (inclusiv cel de maternitate) inseamna tot o suspendare a CIM.
3. E ceva de lucru pentru angajator pentru ca trebuie sa refaca declaratiile lunare pe mai si inuie dar trebuie sa va rezolve problema.
4. Apoi veti putea beneficia de CCC2.
5. Era bine daca ne-ati fi consultat cu o luna mai inainte, nu ati mai fi ajuns in situatia aceasta.