avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Perioada determinata-concediu medical-somaj
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Perioada determinata-concediu medical-somaj

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: pana la data de 12.06 am fost functionar public pe perioada determinata. Cu data de 12.06 mi s-a inchis carnetul de munca. Cu data de 11.06 am intrat in concediu medical ( cu internare, concediul medical fiind prezentat la institutia publica unde am avut raportul de serviciu, la data de 17.06, data cand am fost externata, dar comunicat inca din 11.06). Am beneficiat de concediu medical pana la data de 30.06. Cu 01.07 am depus la AJOFM dosarul de somaj. Acolo mi s-a inapoiat carnetul de munca pe motiv ca nu era inchis corect, adica cu 30.06, cand expira concediul medical. Mentionez ca in perioada 12.06-30.06 a fost preluat concediul medical de Casa de Asigurari de Sanatate. AJOF-ul sustine ca nu ma poate prelua in plata cu data de 01.07, ci cu 12.06, dar asa as beneficia de venituri din doua surse. Cum poate fi rezolvata problema?
Va multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:29, 8 Iulie 2009
Problema poate nfi rezolvata printr-o rectificare in carnetul de munca in caz de refuz sa va plateasca perioada in care nu beneficiati de somaj datorita culpei inchiderii carnetului de munca
Cei de la somaj ar trebui sa stie un lucru: fiind incadrat pe durata determinata, actul de numire in functia publica inceteaza de drept la data expirarii termenului. Adica pe 12.06.2009.
Concediul medical v-a fost platit corect de catre Casa de sanatate, in temeiul acestei prevederi:
Ordonanţă de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada determinata-concediu medical-somaj mamaiuliu mamaiuliu Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: pana la data de 12.06 am fost functionar public pe perioada determinata. Cu data de 12.06 mi s-a inchis ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal? Eva90 Eva90 Buna, in data de 1 noiembrie imi expira contractul de munca, eu ar trebui sa nasc in februarie, daca imi prelungeste pe 3 luni mi-ar expira chiar in 1 ... (vezi toată discuția)