@cyan,
Ce sa va zic? Intrebarile dvs. sunt absolut ok, intrebari pe care ni le-am pus si noui la vremea respectiva.
Acum nu am cum sa nu fiu de acord ca in aceasta bransa trebuie sa fie legislatie. Nu vedeti, cu legislatie si tot se fac fel de fel de matrapazlacuri, dar daca nu ar fi?
Desigur, dupa terminarea cursurilor de calificare se dau examene, ba chiar si examene intermediare. Cursul pe care l-am absolvit eu in 2003, a fost primul curs pentru aceasta meserie, organizat prin AJOFM. Cei de acolo nu aveau curicula, ce mai nu aveau nimic. In fine, cursul a respectat toate prevederile legale, a costat ceva banuti la vremea aceea, apoi in 2011 am dat din nou examen in vederea obtinerii certificatului de atestare in functia de administrator de imobile.
Asa este, as. proprietari nu sunt in subordinea primariilor (ar vrea ei), insa Legea 230/2007,are un capitol intreg cu privire la aceste aspecte:
CAPITOLUL VII: Raportul dintre administratia publică locală si centrală
si asociatiile de proprietari
Ei, v-as ruga sa lecturati si aceasta parte care uneori este trecuta cu vederea... Este mai mult decat
au o relatie de colaborare similara cu orice alta autoritate publica.
Pe mine nu ma deranjeaza autoritatea, ma deranjeaza de cele mai multe ori colaborarea cu discriminare, in sensul ca daca ii deranjezi prea tare, poti pati ca un coleg administrator:
Dialog purtat la sediul serv. as. prop.:
- Dom-le ai atestat eliberat de catre noi?
- Da, raspunde administratorul
- Ai grija ca poate nu o sa-l mai ai...
In astfel de conditii, cat ai fi de corect, sigur o lasi mai "tango" cu recl;amatiile care-i deranjeaza artat de mult pe tovarasi, care trebuie sa se deranjeze, sa mearga pe "teren", sa faca ancheta...
-