avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... finantare
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

finantare

exista vreun program care sa finanteze un proiect in valoare de aproximativ 10 mil de euro?
Cel mai recent răspuns: sorintm1977 , utilizator 05:45, 6 Septembrie 2009
Nu exista fonduri structurale pentru asa ceva. Pentru ca fondurile structurale provin din pusculita comuna a U.E. si se acorda, in esenta, pentru dezvoltare si nu pentru salvare.
Exista insa, in anumite state, cum este Portugalia, de exemplu, ajutoare de stat (din bugetul statului respectiv) care se acorda si pentru firme aflate in dificultate in scopul salvarii de la faliment cu conditia unui plan foarte corect de afaceri. Chiar si aceste ajutoare sunt lansate ca metoda de sprijin numai dupa ce au acordul institutiilor europene pentru a se evita subventionarea activitatilor private de catre anumite state cu alterarea liberei concurente.
Stiu o firma in Turcia care a intrat in insolventa cu reorganizare, si-a intocmit dosarul si a accesat la fonduri neranbursabile in Elvetia. Bani pe care i-a si primit , fiindu-i aprobata cererea. Nu am pus intrebari dar am sa ma interesez la ei cum au procedat.
E posibil sa existe varianta Turcia-Elvetia, avand in vedere ca niciuna nu e in UE.
Oricum, e interesant de aflat cum s-a procedat in acel caz, poate infiintam si noi firme la Inalta Poarta si apelam la ceasornicari pentru finantari.
Nu cred asa ceva, mai ales ca Turcia nu este deocamdata tara memebra a UE. Fondurile structurale se acorda numai pentru tarile noi intrate in UE, respectiv pentru perioada 2007 - 2013, prin Autoritatile de Management din fiecare tara, iar pentru asa ceva nu exista fonduri structurale.
Nu cred ca o firma din Turcia care a intrat in insolventa si reorganizare, a mai scris un proiect eligibil si a accesat fonduri neranbursabile in Elvetia (care nici ea nu este tara membra UE). Dupa expirarea perioadei pentru accesarea fondurilor se acceseaza fonduri europene direct de la Bruxelles. De acord cu domnul Ovidu Goga.
da exista multe ,de exemplu proiect de energie verede pentru o ferme de pasari .sau o groapa de gunoi ecologica .etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)
Infiintare service auto marr marr Buna ziua. Pentru a infiinta o spalatorie/service auto cu fonduri EU, in ce program m-as incadra? Mentionez ca nu am avut nicio firma deschisa pana acum si ... (vezi toată discuția)
Ajutoare minimis caen 6920 - activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal calin68 calin68 Buna ziua, In urma cu cateva zile avocatnet.ro a postat un articol despre acordarea unor ajutoare de minimis ... (vezi toată discuția)