avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu medical de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu medical de sarcina si lauzie

buna ziua,
am intrat in somaj anul trecut in iulie. pe perioada somajului am ramas insarcinata. dupa nastere a fost suspendat somajul pentru cele 126 zile de medical (sarcina si lauzie) care s-a terminat ieri. astazi am fost repusa in drepturi pentru somaj pana pe 03.09.2015.
intrebarea mea este:ce valoare va avea acum somajul?
va fi influentata valoarea de concediul medical? (somaj anterior concediului de sarcina 450 lei, iar medicalul a fost de 300 lei).
mentionez ca nu voi intra in concediu de crestere copil, deoarece copilul a decedat.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
gretuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 17 August 2015
va multumesc pentru raspunsuri!
buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
in prezent sunt in somaj, pe care il termin pe 03.09.2015.
urmeaza sa mi se faca contractul de munca.
ce presupune angajarea mea din somaj, pentru angajator?
ce trebuie sa fac eu?

mi s-a spus ca viza urmatoare este pe 02.09, dar eu nu voi in localitate. daca mi se face contract de munca mai trebuie sa merg la viza? voi mai lua somaj pana la data angajarii?

mi s-a spus ceva de genul ca sunt legata de ei timp de 3 ani daca ma angajeaza din somaj.....
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
gretuta, utilizator
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj in in ziua premergatoare aceleia in care incepeti activitatea la noul loc de munca.

2. - Va prezentati la Agentia de Somnaj cu o copie dupa contractul individual de munca (CIM) pentru a va inceta plata indemnizatiei de somaj.
- De asemenea faceti si cerere pentru a vi se acorda lunar 30% din indemnizatia de somaj, de la data inceperii activitatii la noul loc de munca si pana la care trebuia sa primiti indemnziatie de somaj.

3. - Angajatorul trebuie sa trimita la Agentia de Somaj "Lista locurilor de munca vacante".
- Formularul il procura tot de la Agentia de Somaj.
multumesc.

dar sunt conditionata in vreun fel de ei, pentru ca vin din somaj?
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
gretuta, utilizator
Nu sunteti conditionata nici de angajator si nici de Agentia de Somaj.

Alte discuții în legătură

Ccc urgent dimadima dimadima Am lucrat 2 ani neintrerupt( 1 octombrie 2010- 1 octombrie 2012) si am fost data in somaj ( 3 octombrie 2012-1 aprile 2013). Problema este ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Revenire cic - insarcinata cu al doilea copil marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am urmatoarea situatie : o angajata urmeaza sa revina din CCC, firma fiind in insolventa, dar este insarcinata iarasi in 5 luni cu al doilea copil. ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal mihaelatamas mihaelatamas buna ziua sunt insarcinata in aproape 5 luni si mi s-a adus la cunostinta verbal, de catre firma la care lucrez ,ca vor inchide la sf lunii ... (vezi toată discuția)