avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu medical de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu medical de sarcina si lauzie

buna ziua,
am intrat in somaj anul trecut in iulie. pe perioada somajului am ramas insarcinata. dupa nastere a fost suspendat somajul pentru cele 126 zile de medical (sarcina si lauzie) care s-a terminat ieri. astazi am fost repusa in drepturi pentru somaj pana pe 03.09.2015.
intrebarea mea este:ce valoare va avea acum somajul?
va fi influentata valoarea de concediul medical? (somaj anterior concediului de sarcina 450 lei, iar medicalul a fost de 300 lei).
mentionez ca nu voi intra in concediu de crestere copil, deoarece copilul a decedat.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
gretuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 17 August 2015
Se va suspenda plata indemnizatiei.
deci pe luna august nu voi mai lua somaj.... sau se suspenda plata incepand cu 02.09 cand trebuia sa merg la viza? si in aceasta situatie nu imi afecteaza somajul pe luna august....

la acea data voi fi la mare...am bilet si pot demonstra.
se poate face ceva sa nu mi se suspende plata?

Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
gretuta, utilizator
Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevad:
art. 27
(1) Măsura suspendării plăţii indemnizaţiei de şomaj, prevăzută la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revoca în situaţia în care beneficiarul probează cu acte justificative că nu şi-a îndeplinit aceasta obligaţie din motive neimputabile lui.
(2) Se considera motive neimputabile beneficiarului următoarele situaţii:
a) naşterea unui copil;
b) căsătorie;
c) îmbolnăvire;
d) decesul soţului, soţiei sau al rudelor până la gradul al doilea inclusiv;
e) forţă majoră.
(3) Beneficiarul trebuie să prezinte actele justificative prevăzute la alin. (1) în termen de 30 de zile de la data prevăzută la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.

Asadar, biletul la mare nu intra in categoria motivelor neimputabile beneficiarului de somaj.
si revin cu intrebarea: ce afecteaza neprezentarea la viza?
somajul aferent lunii august, sau cel pentru cele 3 zile din luna septembrie?

imi puteti da un raspuns, va rog, fara sa imi atasati pasaje din legislatie?

multumesc mult.
Afecteaza luna august, intrucat indemnizatia de somaj se plateste lunar pentru luna precedenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc urgent dimadima dimadima Am lucrat 2 ani neintrerupt( 1 octombrie 2010- 1 octombrie 2012) si am fost data in somaj ( 3 octombrie 2012-1 aprile 2013). Problema este ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Revenire cic - insarcinata cu al doilea copil marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am urmatoarea situatie : o angajata urmeaza sa revina din CCC, firma fiind in insolventa, dar este insarcinata iarasi in 5 luni cu al doilea copil. ... (vezi toată discuția)
Somaj si prenatal mihaelatamas mihaelatamas buna ziua sunt insarcinata in aproape 5 luni si mi s-a adus la cunostinta verbal, de catre firma la care lucrez ,ca vor inchide la sf lunii ... (vezi toată discuția)