buna ziua,
am intrat in somaj anul trecut in iulie. pe perioada somajului am ramas insarcinata. dupa nastere a fost suspendat somajul pentru cele 126 zile de medical (sarcina si lauzie) care s-a terminat ieri. astazi am fost repusa in drepturi pentru somaj pana pe 03.09.2015.
intrebarea mea este:ce valoare va avea acum somajul?
va fi influentata valoarea de concediul medical? (somaj anterior concediului de sarcina 450 lei, iar medicalul a fost de 300 lei).
mentionez ca nu voi intra in concediu de crestere copil, deoarece copilul a decedat.
deci pe luna august nu voi mai lua somaj.... sau se suspenda plata incepand cu 02.09 cand trebuia sa merg la viza? si in aceasta situatie nu imi afecteaza somajul pe luna august....
la acea data voi fi la mare...am bilet si pot demonstra.
se poate face ceva sa nu mi se suspende plata?
Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevad:
art. 27
(1) Măsura suspendării plăţii indemnizaţiei de şomaj, prevăzută la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege, pentru neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la art. 41 alin. (1) lit. a) din lege, se revoca în situaţia în care beneficiarul probează cu acte justificative că nu şi-a îndeplinit aceasta obligaţie din motive neimputabile lui. (2) Se considera motive neimputabile beneficiarului următoarele situaţii:
a) naşterea unui copil;
b) căsătorie;
c) îmbolnăvire;
d) decesul soţului, soţiei sau al rudelor până la gradul al doilea inclusiv;
e) forţă majoră.
(3) Beneficiarul trebuie să prezinte actele justificative prevăzute la alin. (1) în termen de 30 de zile de la data prevăzută la art. 45 alin. (1) lit. a) din lege.
Asadar, biletul la mare nu intra in categoria motivelor neimputabile beneficiarului de somaj.
Ccc urgent
dimadima
Am lucrat 2 ani neintrerupt( 1 octombrie 2010- 1 octombrie 2012) si am fost data in somaj ( 3 octombrie 2012-1 aprile 2013). Problema este ca am ramas ... (vezi toată discuția)