avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat nastere copil nascut in alta tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat nastere copil nascut in alta tara

Un cetatean moldovean are un copil nascut in Moldova. Intre timp a divortat de tatal copilului, s-a recasatorit cu un cetatean roman, a obtinut cetatenie romana, are buletin romanesc.
Pentru a lua copilul sa locuiasca in Romania si sa-l inscrie la scoala ar dori sa-i faca certificat de nastere romanesc.
Cum se procedeaza, cui trebuie sa se adreseze si mai ales ce pasi trebuiesc urmati pentru a putea obtine certificat de nastere romanesc pentru copilul nascut in Republica Moldova?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Trebuie sa ceara cetatenie romana si pentru copil, nu poate fi vorba numai de obtinerea unui certificat de nastere romanesc. Era bine s-o fi facut atunci cand si-a depus actele pentru ea.
Nu cunosc exact procedura insa, ca idee, nu cred ca se poate fara acordul tatalui.

Faceti-va cont pe acest forum, e posibil sa primiti raspunsuri detaliate:
[ link extern ] /
Daca nu, sa ia legatura cu Autoritatea Nationala pentru Cetatenie.
Mai mult ca sigur ca nu ati solicitat cetatenia. Aveti sentinta pentru copil de detinere exclusiva a autoritatii parntesti? Cand ati obtinut cetatenia romana pentry dvs. ati declarat ca aveti un copil minor? Va trebui sa va adresati Directiei Generale de Pasapoarte si la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. Daca nu aveti autoritatea parinteasca a copilului exclusiv la dvs. aveti nevoie si de acordul tatalui copilului.
În caz de nevoie misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României eliberează, la cerere, dovezi de cetăţenie pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate.
De evidenta ceteteniei se ocupa Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Str. Smârdan, nr. 3, sector 3, Bucureşti, cod postal 030071.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Cetatenie romana susana.magyari susana.magyari am plecat in 1972 in usa si nu am renuntat la cetatenia romana, unde pot sa ma adresez pentru a dobandi un document care sa ateste cetatenia romana , ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din republica moldova cornelius1987 cornelius1987 vreau sa ma casatoresc cu o fata din republica moldova....ea deja a obtinut cetatenia romana....asi dori sa stiu cum sa facem sa ne casatorim inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)