avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitatea de mostenitor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitatea de mostenitor.

Buna seara!
Avand un dosar pe rolul Institutiei Prefectului X in baza Legii nr.9/1998 privind acordare de compensatii cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, fiind unicul mostenitor al defunctului T.F. care a decedat in anul 2012 (certificat de mostenitor) pe cine chem in instanta pentru obtinerea pe cale judecatoreasca a calitatii de mostenitor si cadrul legal pe care se intemeieza cererea, fiind vorba de mostenirea din partea strabunicului T.M. care a decedat in anul 1949? Aceasta calitate de mostenitor imi trebuie la completarea dosarului de la Institutia Prefectului!
Niciun notar public nu s-a angajat in aceasta solicitare, refuzul a fost verbal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:13, 8 Iulie 2015
solicitati in scris prin cerere cu nr de inregistrare in 2 exemplare (unul pt notar unul pt dvs) notarului care v-a refuzat verbal sa va dea un refuz scris pentru a avea apoi baza pe care sa il puteti actiona in instanta pentru refuzul efectuarii unui act.
nu sunt notar dar banui ca asa ar trebui procedat.
sper sa primiti si alte raspunsuri mai pertinente eventual din partea unor coforumisti de meserie notari.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recolonizare din bulgaria OctaviaMaria OctaviaMaria Se mai pot depune acte pentru despagubirea persoanelor care au fost recolonizate din Bulgaria in urma tratatului de la Craiova? Sunt multi oameni de la tara ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren aflat in alta tara Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Doresc sa aflu si eu cateva pareri de la oameni avizati referitor la o mostenire de la un strabunic de-al meu care a fost mosier(cred eu) in ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 ildikomonica ildikomonica Buna ziua, As vrea sa stiu daca mai exista vreo solutie pt depunerea cererii pt legea 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru ... (vezi toată discuția)