avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce pot afla societatiile de recuperare de la executori?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce pot afla societatiile de recuperare de la executori?

Buna ziua, sunt de ceva timp executat silit prin executor judecatoresc. Intrebarea mea este ce pot afla firmele de recuperare de la executor? pot afla ce salariu am? pot afla daca sumele executate provin din poprire pe salar sau din diverse sume din conturi bancare, daca mai am si alte popriri de la alti executori etc. ?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:16, 8 Iulie 2015
Da,toate aceste informatii le pot obtine de la executor
.
Executorul judecatoresc detine autoritatea si competenta sa desfasoare demersuri si sa solicite oficial angajatorului si autoritatilor in domeniu informatii privitoare la bunurile debitorului
Imi pare rau dar raspunsul nu adreseaza intrebarea. Intrebarea era daca firma de recuperare ce a mandatat executorul judecatoresc, are acces la aceste informatii
Firma de recuperare poate să ceară de la executor toate aceste informaţii şi executorului nu ţi este interzis să le divulge către firma de recuperare (creditor).
Antdy a scris:

Firma de recuperare poate să ceară de la executor toate aceste informaţii şi executorului nu ţi este interzis să le divulge către firma de recuperare (creditor).


Nu se aplica articolul?

(4) Executorul judecătoresc este obligat să asigure secretul informaţiilor primite, dacă legea nu prevede altfel. Aceste informaţii nu pot fi utilizate decât în scopul pentru care au fost cerute, fiind interzisă cu desăvârşire, sub sancţiunile prevăzute de lege, divulgarea lor către terţe persoane sau utilizarea lor pentru crearea unei baze de date personale.

Detalii: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Ridicare poprire bliss21 bliss21 Buna ziua, In 2007 am facut la o banca 2 contracte de credit si un card de credit. In timp nu am mai platit cele 2 credite iar in cele din urma (anul ... (vezi toată discuția)