avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la somaj

Am fost in somaj si l-am suspendat pe o perioada de trei luni deoarece m-am angajat.Conditiile de munca sunt ingrozitoare si nu stiu daca mai pot rezista inca o luna jumatate pana la terminarea contractului.Exista vreo solutie pentru a putea incheia contractul de munca si revenii la somaj.Mentionez ca mai am de executat 8 luni de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 8 Iulie 2015
1. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata pana in 12 luni s-a suspendat plata indemnizatiei pentru somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. - Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca nu conditioneaza explicit reluarea in plata a indemnizatiei de somaj de felul in care inceteaza CIM.
- De aceea eu zic ca puteti relua somajul indiferent de cum inceteaza CIM (prin demisie sau prin acordul partilor.
- Dar cel mai bine ar fi sa intrebati direct la Agentia de Somaj sau direct la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata dey_23 dey_23 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie : am suspendat somajul pentru un CIM pe durata determinata ,mai exact doua luni.A trecut o luna si din diferite ... (vezi toată discuția)
Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Prima de angajare cristihl cristihl Cum pot beneficia de prima de angajare de 500 de lei,fiind absolvent de liceu ,am primit somaj 2 luni dupa care m-am angajat pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)