Am fost in somaj si l-am suspendat pe o perioada de trei luni deoarece m-am angajat.Conditiile de munca sunt ingrozitoare si nu stiu daca mai pot rezista inca o luna jumatate pana la terminarea contractului.Exista vreo solutie pentru a putea incheia contractul de munca si revenii la somaj.Mentionez ca mai am de executat 8 luni de somaj.
1. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata pana in 12 luni s-a suspendat plata indemnizatiei pentru somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
2. - Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca nu conditioneaza explicit reluarea in plata a indemnizatiei de somaj de felul in care inceteaza CIM.
- De aceea eu zic ca puteti relua somajul indiferent de cum inceteaza CIM (prin demisie sau prin acordul partilor.
- Dar cel mai bine ar fi sa intrebati direct la Agentia de Somaj sau direct la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Prima de angajare
cristihl
Cum pot beneficia de prima de angajare de 500 de lei,fiind absolvent de liceu ,am primit somaj 2 luni dupa care m-am angajat pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)