avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract pe perioada determinata

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie : am suspendat somajul pentru un CIM pe durata determinata ,mai exact doua luni.A trecut o luna si din diferite motive nu mai doresc sa continui acest contract.Cum ar trebui sa procedez?sa imi dau demisia? in acest caz ma va afecta in vreun fel la somaj,deoarece doresc sa beneficiez in continuare de indemnizatia de somaj,si ce acte ar trebui sa cer de la angajator pentu somaj?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 7 Iulie 2014
1. In contractul individual de munca (CIM) este prevazuta si o perioada de proba.

2. In aceasta perioada angajatorul va poate inceta CIM fara nici o motivare, printr-o notificare, fara preaviz, conform art. 31(3) din Codul muncii.
Daca imi dau demisia mai pot benefia de somaj?
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...

2. - In textele de lege de mai sus nu se precizeaza ca trebuie sa inceteze CIM cu un anuit articol.
- De aceea eu sunt de parere ca indiferent cum inceteaza un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni puteti solicita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj.

3. Daca Agentia de Somaj nu este de acord faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare indemnizatie somaj dupa incetare cim perioada determinata ionut31 ionut31 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a ... (vezi toată discuția)
Revenirea la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si l-am suspendat pe o perioada de trei luni deoarece m-am angajat.Conditiile de munca sunt ingrozitoare si nu stiu daca mai pot rezista inca ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj Perota Perota Daca ma angajez cuCIM pe perioada determinata de 3 luni,suspend somajul si imi dau demisia inainte de expirarea celor 3 luni,mai pot reintra in somaj? (vezi toată discuția)