avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare somaj

Daca ma angajez cuCIM pe perioada determinata de 3 luni,suspend somajul si imi dau demisia inainte de expirarea celor 3 luni,mai pot reintra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Perota , utilizator 21:54, 20 Martie 2018
Legea 76/2002
art.45
(1) Suspendarea plății indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condițiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) și k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.
...

Altfel spus, la incetarea c.i.m. se va relua somajul.
Intrebarea mea era daca si in cazul in care imi dau demisia,deci raporturile de munca inceteaza din dorinta mea,nu a firmei,mai pot reintra in somaj?
Daca ati fi citit mai bine textul de lege, ati fi observat ca nu se distinge cu privire la situatiile de incetare a suspendarii somajului.

Daca doriti, puteti intreba la ANOFM care sunt cei mai in masura sa va spuna da sau nu.
Ma angajez din somaj pe perioada nedeterminata si stiu ca benefiviez si eu si angajatorul de compensatii.Ce se intampla daca dupa 3 luni imi dau demisia si ma angajez la alta firma? Trebuie sa restituim banii primiti si eu si angajatorul care a beneficiat de cei 900 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata dey_23 dey_23 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie : am suspendat somajul pentru un CIM pe durata determinata ,mai exact doua luni.A trecut o luna si din diferite ... (vezi toată discuția)
Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)