avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie lift stricat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie lift stricat

Buna ziua.

Va supun atentiei urmatoarea speta:

Locuiesc cu chirie intr-un imobil detinut de primaria sectorului 3.
Luna trecuta un locatar a ramas blocat in lit, era duminica dupa-masa.
S-a auzut un zgomot si am iesit sa vad ce se intampla. Am sunat la firma care se ocupa de lifturi. Intre timp 2 preteni ai celui blocat in lift au incercat sa deschida usa pentru a-l ajuta pe cel blocat sa iasa.
Eu le-am dat o surubelnita, dar oricum usa nu s-a putut deschide.(incidentul s-a desfasurat pe palierul meu).

Asociatia de locatari doreste sa recupeze suma pentru reparatia liftului de la mine, cel blocat in lift si cei 2 prieteni ai lui, pe motiv ca liftul a fost vandalizat. Si ca in caz ca se refuza plata contravalorii reparatiei se va deschide actiune penala.

Nu a fost chemata politia pentru a se constata aceste fapte.

Intrebarea mea este: trebuie sa suport acesta reparatie sau fiind un bun comun locatarilor reparatia trebuie impartita tuturor? Si daca s-ar ajunge la o eventuala judecata as avea castig de cauza?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:34, 8 Iulie 2015
dar cei de la firma de reparat lifturi au venit? sidaca da dupa cat timp? si ce au spus?
daca se ajunge la judecata dvs si ceilalti care veti fi actionati in instanta chemati in garantie firma care se ocupa de intretinerea si repararea liftului.
eu consider ca nu aveti ce sa patiti, dar poate vor mai fi si alte pareri mai pertinente.
cu stima, cassy
Cum adica sa platiti reparatia liftului?

Domnule, folclorul asta subprofesionist a umplut blocurile patriei. Auzi tot felul de idei traznite!
Cine a constatat ca de la o surubelnita s-a stricat liftul? Si cum s-a stricat? Stia liftul ca o sa dati dv. surubelnita, si ca un lift cu constiinta s-a stricat in avans ca sa fiti dv. actionat in judecata de ... catre cine? Cine este asociatia care va da in judecata? :happy:

Dar si dv ....! Chiar mai credeti in basme?
Hai sa va spun cum sta treaba:
- firma de service are in mentenanta ascensorul;
- ascensorul se mai strica din cand in cand, motiv pentru care se opreste, cu sau fara oameni in el;
- cand se intampla acest lucru se cheama firma de service. Nu se incearca iesirea din lift cu alte mijloace amatoristice deoarece e pericol de accidente, nu ca s-ar strica liftul.
- daca reparatia liftului necesita oarece piese care trebuie platite, atunci acestea intra la plata tuturor proprietarilor pentru ca defectiunea nu are legatura cu incercarea de a scoate un om dintr-un lift deja stricat.

Nimeni nu poate vandaliza un lift cu o surubelnita menita sa deschida niste usi care si-asa nu se deschid. Eventual i se poate da foc sau sa se puna cu toporul pe cabina, dar inteleg ca nu s-a intamplat asta.
doamna elga50, cu tot respectul, stiu ca va enerveaza astfel de basme cum le-ati numit dvs, dar nu cred ca e indicat sa dati idei unor "destepti" cum ar putea cu adevarat sa vandalizeze un lift. Si asa sunt destui fara minte care "se joaca" cu lucruri periculoase!
nu va suparati pe mine dar acest site este vizualizat de tot felul de oameni cu tot felul de caractare. multumesc pentru intelegere si scuze daca v-am suparat cu cele afirmate.
cu stima, cassy
Nu m-ati suparat :)
Dar chiar credeti ca cineva care vrea sa faca rau n-are idei de cum ar putea s-o faca si asteapta sa le gaseasca pe forumurile noastre?
Metodele astea grotesti sunt la mintea oricarui prost, stati linistit!
Dar m-a amuzat chestiunea cu surubelnita care strica liftul, adica mai rau, il vandalizeaza. :slap:
si pe mine m-a amuzat copios chestia cu surubelnita (care eventual are si manerul de plastic rupt anterior si lipit cu picatura sau alt superlipici...) eu doar subliniam ideea de a nu insista pe modalitati de vandalizare care apar destul de clar si foarte des cum pot fi puse in practica pe la diferite emisiuni de "divertisment" de la anumite posturi de televiziune difuzate la ore la care tot minorul butoneaza telecomanda !
oricum toate raspunsurile dvs sunt pline de savoare si adevar totodata!
cu stima, cassy
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
cassy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascensor la un bloc de 10 etaje geo_x geo_x buna ziua.locuiesc la etajul 10 si am un copil mic.de la 1 martie nu mai functioneaza ascensorul.sunt nevoita sa urc cu bebe in brate de 2-3 ori pe zi.sunt ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Defectiuni suspect de dese ale liftului Keritan Keritan Buna dimineata. Avem un ascensor care uneori se defecteaza suspect de des. Zilnic sau la doua zile. Vine service-ul si \"ridica\" (asa spun ei) piesa cu ... (vezi toată discuția)