avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii

Dacă am semnat un contract în 06.06.2015 cu începere în 07.07.2015, iar eu în prima zi nu am făcut protecția muncii așa cum se practică conform legii. Doar am primit un instructaj verbal sumar despre manipularea materiilor prime și a echipamentelor de lucru. Consider că ar fi trebuit făcut așa ceva, deoarece prezintă riscuri de accidentări, lucrându-se cu sticlă și alte echipamente precum pistolul de lipit cu care te poți răni... Eu ca și angajat, ce demersuri pot face ? Înafară de-ai presa... posibil să zică că am făcut și să semneze ei în locul meu sau să nu fie deloc la data sesizării oficiale.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:34, 8 Iulie 2015
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Sectiunea 7-a Instruirea lucrătorilor
Art. 20. - (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
(3) Angajatorul se va asigura că lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior, care desfăşoară activităţi în întreprinderea şi/sau unitatea proprie, au primit instrucţiuni adecvate referitoare la riscurile legate de securitate şi sănătate în muncă, pe durata desfăşurării activităţilor.
(4) Reprezentanţii lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au dreptul la instruire corespunzătoare.
La fiecare nivel de instruire se prelucreaza materiale specifice, mentionate/ aprobate in Programul anual de instruire din domeniul ssm al firmei.
In urma fiecarei instruiri din domeniul ssm, lucratorul semneaza in fisa individuala de instruire din domeniul ssm.
Daca nu ati fost instruit nu trebuie sa semnati fisa individuala de instruire si sa sesizati angajatorul imediat, in scris, cu nr.de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructaj ssm+psi pt.un singur salariat adiam adiam Lucrator comercial - singur salariat, unde conducatorul unitatii nu indeplineste cumulativ criteriile articolului 16 din HG 1425/2006, DAR lucratorul comercial ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt administrator si asociat unic la srl-ul meu. ... josh28 josh28 Buna seara! Sunt administrator si asociat unic la SRL-ul meu. SRL-ul are 1 singur angajat (eu) pe postul de traducator. Trebuie sa fac SSM, daca activitatea ... (vezi toată discuția)
Ssm - instruirea administratorului. muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca instruirea privind securitatea si sanatatea in munca se face si administratorului? (vezi toată discuția)