avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Natura juridica a unei tranzactii semnata in procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Natura juridica a unei tranzactii semnata in procedura prealabila stabilirii primului termen

Buna ziua.
Poate ma puteti lamuri.
Am de redactat o tranzactie intre clienta mea si o persoana, parata in cauza in care o reprezint pe clienta.
Dosarul se afla in procedura prealabila iar instanta ne-a pus in vedere ca pana la termenul urmator sa achitam si taxa de timbru.
Clienta mea nu mai doreste sa plateasca taxa dar doreste sa faca tranzactie cu paratul.
Ce natura juridica are tranzactia?
Judiciara sau extrajudiciara?
Mai ales ca nici nu se va mai plati taxa de timmbru si mai mullt ca sigur cererea mea va fi anulata.
Deci, nu pot obtine o hotarare de expedient.!!
Dar, dosarul se afla pe rol si as vrea sa fac referire la el atunci cand voi redacta tranzactia , in sensul renuntarii la continuarea sa de catre clienta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:11, 10 Iulie 2015
Daca cererea va fi anulata ca netimbrata,tranzactia va fi un extrajudiciara.
Chiar daca am dosar pe rol?
Adica, mingea e in mana clienteii mele , care poate sa depuna sau nu taxa de timbru.
Daca nu o depune dar eu am depus tranzactia la dosar se considera extrajudiciara?
Eu cum scriu ca partile cer sau sa se dea o hotarare care sa consfinteasca invoiala partilor?
pentru a se putea pronunta legal pe orice cerere o instanta trebuie intai sa verifice daca a fosst legal investita. Aceasta presupune si verificarea daca a fost achitata sau nu taxa de timbru. Daca nu achitati taxa de timbru instnanta va anula cererea ca netimberata, fara alte explicatii si nu va lua act de tranzactia dintre parti, punct.
dar partile pot face o tranzactie la notar daca doresc stingerea litigiului dintre ele.
cu stima, cassy
Clienta mea nu doreste desi i-am explicat ce mi-ati confirmat si dvs. ca fara sa plateasca taxa de timbru nu pot obtine, pe baza tranzactiei , hotarare definitiva si executorie. Isi mamanca de sub unghii.
Din aceasta cauza nu vrea sa plateasca taxa de timbru si doreste sa -i dau eu data certa.
parere strict personala: explicati-i atunci civilizat ca poate vreun alt coleg al dvs ar fi dispus sa faca asa ceva.
ce sa faci, mai dai din cand in cand si de clienti cu astfel de caractere din pacate.
cu stima, cassy

Alte discuții în legătură

Renuntare drept imobil Mirea ileana Dora Mirea ileana Dora Ma numesc Ileana sunt din Craiova Parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani. Ei sunt proprietarii unui imobil (apartament cu 4 camere) apar amandoi pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intr un proces civil de succesiune din partea mamei ... AnaMarcu1989 AnaMarcu1989 Buna ziua. Intr un proces civil de succesiune din partea mamei vitrege impotriva noastra 3 frati mostenitori legali ai tatalui care a decedat taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)