Ma numesc Ileana sunt din Craiova
Parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani. Ei sunt proprietarii unui imobil (apartament cu 4 camere) apar amandoi pe actul casei. In ce conditii se poate ca tatal meu sa renunte la dreptul sau asupra imobilului? Printr- un act la notariat sau trebuie chemat in instanta?
Multumesc anticipat
Ileana mirea
Daca tatal este coproprietar al imobilului poate sa renunte doar cand vrea el la dreptul lui.
Daca nu s-a facut partajul dupa divort, acesta se poate face oricand.
Parintii pot sa se inteleaga, in scris, ca tatal, in schimbul unei sume de bani, sa-i cedeze mamei partea lui, insa este necesar act autentic.
Este mai ieftin prin instanta, pentru ca taxa de timbru este de 19 lei si 0,30 bani timbre judiciare si partile, daca se inteleg, pot face tranzactie cu privire la imobil chiar de la primul termen de judecata.
In calitate de avocat va pot spune ca Se poate incheia o tranzactie, numai daca si tatal d.-str. doreste acest lucru. Ideal este ca parintii sa introduca cerere de partajarea acestui imobl si sa perfecteze o tranzactie, instanta ia act de vointa partilor si printr-o hotarare de expedient se va rezolva aceasta situatie.Daca merg la notariat va trebui sa plateasca taxe la fel cum ai perfecta un act de vanzare-cumparare.Cel mai biine ca un avocat sa va redacteze aceasta tranzacte si sa mergeti in instanta, costul este mult mai mic, taxa de timbru in cuantum de 19 ron si timbru judiciar de 0,3 ron.
Cu stima.,
Cabinet de avocat Dan Florenta Beatrice
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj cu intelegere
inti
Cei doi au divortat cu intelegere. Vor un partaj la fel. Detin:
1 apartament evaluat(lista la notar) 30500E
1 logan in rate achitat 6000E
Vor ca ... (vezi toată discuția)