avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai multe cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai multe cim

Buna ziua,
Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 8 Iulie 2015
Gresiti.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata nedeterminata sau cu timp partial.
deci un salariat poate figura cu cim de 8 ore/zi la firma x; cu cim de 8 ore/zi la firma y, si cim de 4 ore la firma z ? daca de la ora 8-16.30 este la firma x (ore de zi) la firma y (tot ore de zi) cand le mai face?
Nu-mi este foarte clar.
Este problema lui cum isi desfasoara activitatea. De exemplu,. pot fi c.i.m. cu munca la domiciliu.
Buna seara.Nu sunt de acord cu dumneavoastra.
Art. 114 coraborat cu art. 118 alin (4) din C.M . sublinieaza in mod expres faptul ca durata maxima legala de munca nu poate depasi 48 de ore / saptamana.Nr. de ore pe saptamana poate sa fie mai mare decat 48 , dar media lor pe patru luni de zile sa nu depaseasca 48 de ore / saptamana.Chiar daca legea privind cumulul de functii imi permite sa am un numar mare de cim,totusi,nu pot sa am decat un singur contract de munca cu durata de 8 ore /zi, iar celelate sa fie de colaborare, la domiciliu,partiale...Singurele persoane care au doua cim sunt mamele. Dar si acestea se mai relaxeaza si nu muncesc 16 / zi, iar 8 ore dorm.Chiar si la stabilirea pensiei,se are in vedere cim de 8 ore zilnic.Stagiul de cotizare nu se mareste ca urmare a unui numar de cel putin 2 cim.
Probabil ca nu stiti , salariatii cumularzi pot depasi durata maxima a timpului de munca.

Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii.



... Singurele persoane care au doua cim sunt mamele.......Chiar si la stabilirea pensiei,se are in vedere cim de 8 ore zilnic....


Din ce text de lege rezulta asa ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca de 8 ore la 2 societati ciobanc ciobanc daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca timp partial tampau gabriela tampau gabriela Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in cazul angajarii unei persoane la mai multe societati com. cu contract de munca cu timp partial? Va ... (vezi toată discuția)
Cumul de contracte individuale de munca Dana Mindru Dana Mindru Daca o persoana are un contract individual de munca de 8 ore - functia de baza la un angajator si mai are contracte individuale de munca cu timp partial 2 si 4 ... (vezi toată discuția)