avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu medical

buna ziua, am o nelamurire cu baza de calcul pentru concediu medical cod 01 in ceea ce priveste cas si impozitul pe salar. daca e nevoie sa discutam si in sume nu e problema, dar vreau sa ma ajute cineva concret in calcule. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mery_Cojocariu , utilizator 17:28, 8 Iulie 2015
Buna ziua,

Imi puteti spune mai exact unde este nelamurirea, eventual si ce sume sunt neclare?

Baza de calcul al CAS (Pensii) angajat pentru un concediu medical cod 01 este:
35% *salariul mediu brut pe economie (2415) * total nr. zilelor lucratoare de concediu medical/nr zile lucratoare din luna.
La aceasta baza se aplica procentul de 10.5% alocat CAS angajat.

Impozitul pe venit este de 16% si se aplica la urmatoarea baza:

venit brut-CAS angajat-CASS angajat-somaj angajat-val deducere personala.

Sper ca va este de ajutor!
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit indemnizatie maternitate mariamarineci mariamarineci Buna ziua! Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical andreea_zhr andreea_zhr buna ziua , Am si eu o nelamurire In luna noiembrie am avut 5 zile lucratoare de concediu medical -cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni fiind ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical si prenatal ady@p ady@p va rog frumos daca doriti sa-mi calculati si mie cati bani ar trebui sa iau pe luna octombrie. in luna octombrie am fost 8 zile in concediu medical 75% si 14 ... (vezi toată discuția)