Buna ziua!
Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si angajator. Din CODUL FISCAL ART. 42 - VENITURI NEIMPOZABILE PCT. A) SI NORME METODOLOGICE eu inteleg ca nu s-ar retine, dar as dori confirmare, deoarece dupa alte pareri s-ar retine si nu stiu cum sa fac? :-/ #-o
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Nu se retine impozit, doar CAS angajat 10.5% x 708 lei (daca are luna intreaga, daca are doar o fractie de luna, se afla salariul minim/zi si se aplica 10.5%); si CAS angajator.
As mai avea o intrebare. Daca nu se retine impozit, cum o trec in fisa ficala? Cu zero in lunile respective? Pentru ca daca o sa ii trec suma de medical fara impozit cei de la finante vor crede ca nu am calculat si prin urmare vor face ei reglarea.
Cam aceeasi problema am si eu.Am un salariat cu 2 ore ,salariu 201 lei.
In apr si mai a avut concediu medical sarcina si lauzie toata luna.NU-mi calculeaza impozit/salarii,dar imi calculeaza CAS asig si Cas firma...dar nu-mi calculeaza la 201 lei,ci la 708 lei,o suma nu stiu de unde si alt procent.Si imi da total taxe pt aceasta persoana mai mare decat salriu de incadrare al salariatei.Este corect?
De ce se intampla asa?