avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit indemnizatie maternitate

Buna ziua!
Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si angajator. Din CODUL FISCAL ART. 42 - VENITURI NEIMPOZABILE PCT. A) SI NORME METODOLOGICE eu inteleg ca nu s-ar retine, dar as dori confirmare, deoarece dupa alte pareri s-ar retine si nu stiu cum sa fac? :-/ #-o
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: mariamarineci , utilizator 10:53, 24 Iunie 2011
Nu se retine impozit, doar CAS angajat 10.5% x 708 lei (daca are luna intreaga, daca are doar o fractie de luna, se afla salariul minim/zi si se aplica 10.5%); si CAS angajator.
Multumesc mult pentru raspuns!

As mai avea o intrebare. Daca nu se retine impozit, cum o trec in fisa ficala? Cu zero in lunile respective? Pentru ca daca o sa ii trec suma de medical fara impozit cei de la finante vor crede ca nu am calculat si prin urmare vor face ei reglarea.
Pe coloana "venit brut" treceti indemnizatia de maternitate; pe coloana "venit baza de calcul" treceti zero; pe coloana "impozit lunar" treceti zero.

Nu recalculeaza fiscul. E verificat.
Multumesc inca o data pentru ajutor, raspunsurile d-voastra m-au scos din ''intuneric''.
:)
O zi minunata!
Cam aceeasi problema am si eu.Am un salariat cu 2 ore ,salariu 201 lei.
In apr si mai a avut concediu medical sarcina si lauzie toata luna.NU-mi calculeaza impozit/salarii,dar imi calculeaza CAS asig si Cas firma...dar nu-mi calculeaza la 201 lei,ci la 708 lei,o suma nu stiu de unde si alt procent.Si imi da total taxe pt aceasta persoana mai mare decat salriu de incadrare al salariatei.Este corect?
De ce se intampla asa?

Alte discuții în legătură

Concediu medical prenatal cod 08. raduionut raduionut Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns concret, am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. care este metoda de calcul concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul retineri concedii medicale Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Am o persoana care a intrat pe 01.02.2011 in concediu de sarcina si lauzie. Ce retineri ii calculez si care este baza la care aplic aceste retineri? (vezi toată discuția)
Calcul concedii medicale Valentin_buzau Valentin_buzau Buna ziua. Am si eu nevoie de putin ajutor.Multumesc. Am la o firma o angajata cu timp partial,de 2ore/zi.Salariu 201 lei! In luna aprilie si mai a avut ... (vezi toată discuția)