Buna ziua!
Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si angajator. Din CODUL FISCAL ART. 42 - VENITURI NEIMPOZABILE PCT. A) SI NORME METODOLOGICE eu inteleg ca nu s-ar retine, dar as dori confirmare, deoarece dupa alte pareri s-ar retine si nu stiu cum sa fac? :-/ #-o
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Am si eu o intrebarea referitor la concediul de sarcina si lauzie si anume cum se calculeaza primele 5 zile se platesc de angajatori si restul din cci?
:help::-/
cum trec in statul de salarii salariata care are si concediu maternitate, pt care nu se ia impozit cf. codului fiscal, sanatate si somaj, si ceva ore lucrate, pt care se iau toate taxele? Pe venit net si baza calcul impozit ii trec suma rezultata din scaderea:
1.venit brut pt ore lucrate-cas(inclusiv cel calculat pt medical la castigul mediu brutx35%xnr. de zile de cm)-sanatate-somaj=v.n-deducere(calculata la venitul pt orele lucrate sau si cu medical?)=v.b.c
sau
2. venit brut pt ore lucrate + suma medical-cas(inclusiv cel calculat pt medical la castigul mediu brutx35%xnr. de zile de cm)-sanatate-somaj=v.n-deducere(calculata la venitul pt orele lucrate sau si cu medical?)=v.b.c
dar impozitul calculat numai pt ore lucrate.
Va rog raspuns, pt ca trebuie sa fac statul saptamana viitoare si nu stiu cum sa fac sa fie corect.:(:((
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!