avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit indemnizatie maternitate

Buna ziua!
Am un concediu medical pt. sarcina si lehuzie , si nu stiu exact daca se retine si impozit pt suma respectiva in afara de cas, angajat si angajator. Din CODUL FISCAL ART. 42 - VENITURI NEIMPOZABILE PCT. A) SI NORME METODOLOGICE eu inteleg ca nu s-ar retine, dar as dori confirmare, deoarece dupa alte pareri s-ar retine si nu stiu cum sa fac? :-/ #-o
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: mariamarineci , utilizator 10:53, 24 Iunie 2011
Da, e corect.
In legea 263/2010 se mentioneaza ca baza de calcul este de 35% din salariul mediu brut, adica 708 lei.
Buna ziua

Am si eu o intrebarea referitor la concediul de sarcina si lauzie si anume cum se calculeaza primele 5 zile se platesc de angajatori si restul din cci?
Nu, se suporta integral din FNUASS.
multumesc
:help::-/
cum trec in statul de salarii salariata care are si concediu maternitate, pt care nu se ia impozit cf. codului fiscal, sanatate si somaj, si ceva ore lucrate, pt care se iau toate taxele? Pe venit net si baza calcul impozit ii trec suma rezultata din scaderea:

1.venit brut pt ore lucrate-cas(inclusiv cel calculat pt medical la castigul mediu brutx35%xnr. de zile de cm)-sanatate-somaj=v.n-deducere(calculata la venitul pt orele lucrate sau si cu medical?)=v.b.c

sau

2. venit brut pt ore lucrate + suma medical-cas(inclusiv cel calculat pt medical la castigul mediu brutx35%xnr. de zile de cm)-sanatate-somaj=v.n-deducere(calculata la venitul pt orele lucrate sau si cu medical?)=v.b.c
dar impozitul calculat numai pt ore lucrate.

Va rog raspuns, pt ca trebuie sa fac statul saptamana viitoare si nu stiu cum sa fac sa fie corect.:(:((
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical prenatal cod 08. raduionut raduionut Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns concret, am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. care este metoda de calcul concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul retineri concedii medicale Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Am o persoana care a intrat pe 01.02.2011 in concediu de sarcina si lauzie. Ce retineri ii calculez si care este baza la care aplic aceste retineri? (vezi toată discuția)
Calcul concedii medicale Valentin_buzau Valentin_buzau Buna ziua. Am si eu nevoie de putin ajutor.Multumesc. Am la o firma o angajata cu timp partial,de 2ore/zi.Salariu 201 lei! In luna aprilie si mai a avut ... (vezi toată discuția)