avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicarea legii \\"apa si canal\\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicarea legii "apa si canal"

O intrebare ref la aplicarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006^1), republicata la 8 februarie 2013:

Speta:
- Finantarea investitiilor pentru infiintarea unui sistem de canalizare, pe o strada, a fost facuta de catre un dezvoltator imobiliar; acesta a "legat" practic canalizarea Ansamblului imobiliar construit de conducta principala a orasului.
- Ulterior finalizarii lucrarilor la acest traseu de canalizare, proprietari ai altor case (din afara ansamblului imobiliar specificat mai sus) care se afla pe traseul acestui sistem de canalizare, doresc sa se branseze la acest sistem de canalizare.

Intrebarea:
Exista vreo obligatie legala a acestora din urma de a despagubi dezvoltatorul care a finantat legarea canalizarii ansamblului sau imobiliar de conducta principala?
Daca raspunsul este "Da", cei care se branseaza ulterior au obligatia de a despagubi pe cel/ cei care au facut investitia, puteti sa-mi indicati legea care stipuleaza acest lucru?

Va multumesc anticipat.
Cu respect,
VS

Alte discuții în legătură

Probleme cu un vecin adelinel adelinel Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)