avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... semafor defect?!!!!!!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

semafor defect?!!!!!!!!

va rog, daca imi puteti spune ce poate insemna intr-un proces verbal de constatare "a executat virajul la stanga pe culoarea rosie a semaforului electric defect in functiune"?
in fapt, pe b-dul aerogarii , semaforul spre stanga era defect cu culoarea galben intermitent, asa ca nu aveam ce semafor sa respect, si mi-au luat carnetul pentru 30 de zile.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 21:20, 7 Iulie 2009
Inseamna ca trebuie sa formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare si stabilire a contraventiilor, conform O.G. nr. 2/2001.

Mi se pare putin probabil sa nu castigati! Semaforul ramasese "blocat" pe culoarea rosie. :slap:
Plangerea este de competenta judecatoriei si este scutita de plata taxei de timbru.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
In cazul de fata , atacati , in vederea desfiintarii , procesul verbal de constatare a contraventiei , in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia ,competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala fapta a fost savarsita!Succes
buna ziua
contestati ,da va inteleg semaforul era defect ,dar ati facut aceste mentiuni in procesul verbal si puteti face dovada cu un martor sau.... ca asa este ,aveti in vedere si acest aspect
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se fac contestatii? crina solescu crina solescu aseara am primit 600 ron amenda si 7 puncte de penalizare pentru ca am mers cu proiectoarele aprinse chiar daca afara nu era ceata.mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)