avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela autoritatea tutelara

Am nevoie de o informatie si cred ca ma puteti ajuta, de aceea va prezint situatia pe scurt :

Acum 2 luni a decedat bunica mea, ea avand 2 copii (mama mea si inca un frate). Apartamentul revine celor doi frati DAR...mama mea este in incapacitate de a se autoingriji in urma unei operatii la creier si cei de la autoritatea tutelara din primarie mi-au dat o curatela in care se mentioneaza :

"se numeste XXXXX,pt a o reprezenta in procesul de punere sub interdictie judecatoreasca iar pina la solutionerea cauzei sa o reprezinte in relatii cu institutii si unitati,respectiv, la ridicarea si administrarea drepturilor banesti ce revin bolnavei"

Intrebarea mea este : avand in vedere ca am gasit un cumparator pt apartamentul bunicii, putem incheia vanzarea in baza acestei curatele sau trebuie sa asteptam pina la finalizarea procesului de punere sub interdictie a mamei mele? (caz in care pierdem cumparatorul)

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 08:32, 8 Iulie 2009
Acolo se mentioneaza faptul ca pana la solutionarea cauzei( a procesului de punere sub interdictie) , curatorul sa o reprezinte in toate acele relatii, cat si sa ridice in numele bolnavei sumele de bani care i-ar reveni . Din aceste mentiuni reisese ca ati avea si un asemenea drept, in calitate de curator. Eventual , pentru a nu va afla totusi in incertitudine , ati putea sa le cereti mai multe lamuriri chiar acolo, la Autoritatea tutelara , si ati mai putea , pe baza imputernicirii pe care o aveti, sa incheiati in prima faza un antecontract de vanzare-cumparare cu cumparatorul, , act sub semnatura privata , pentru ca acesta sa nu se razgandeasca in privinta cumpararii, urmand ca la finalizarea procesului, sa se incheie si actul autentic in fata notarului public.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
Nu veti putea incheia niciun act de dispozitie pana cand instanta nu va pronunta punerea sub interdictie si numirea unui tutore, tutore care va trebui apoi sa ia incuviintarea autoritatii tutelare pentru vanzarea bunurilor incapabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu habitatie viagera denisse_alex denisse_alex Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz: Detin un apartament printr-un contract de vanzare cumparare cu o clauza de habitatie ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie major. instituiere tutela aartist aartist Buna seara, Vecina mea este bolnava fiind oligofrena si locuieste cu un fiu major deplin capabil. Cum poate fiul sa devina tutorele mamei sale, astfel incat ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)