avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c cu habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c cu habitatie viagera

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz:
Detin un apartament printr-un contract de vanzare cumparare cu o clauza de habitatie viagera, fara clauza de intretinere, de la bunica. Bunica are certificat cu grad de handicap grav(este bolnava de Alzheimer) si a trebuit sa o duc la un camin de ingrijire unde va sta pana cand va muri, deoarece nu mai aveam cum sa am grija de ea. Pot vinde apartamentul in cazul acesta cu tot cu clauza sau trebuie sa ma duc la Autoritatea Tutelara sa scot de acolo o interdictie pt bunica?
Cum sa procedez pentru a vinde apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Hausi Irina Sabina , Notar 19:23, 25 Septembrie 2009
Daca bunica d-voastra nu a fost pusa sub interdictie judecatoreasca, atunci trebuie sa va adresati Autoritatii tutelare pentru numirea unui curator pentru vanzare.
Cred ca va trebui sa mergeti la un notar care va va spune exact ce va trebuie si de unde va trebuie. Intre altele sunteti si curatorul bunicii?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
elga50, moderator
Nu, nu sunt curatorul bunicii. Am fost la un notar si mi-a zis sa ma duc la Autoritatea Tutelara sa scot de acolo o interdictie.
O alta cale mai simpla de rezolvare nu exista?
Ca eu sa vand apartamentul trebuie deci sa ma duc la Autoritatea tutelara pt numirea mea ca curator in proces de punere sub interdictie?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
denisse_alex, utilizator
Din pacate, asta e calea. Cu putin efort, obtineti si aceasta calitate. Pare dificil, dar nu e.....sau sa asteptati. Oricum acum, a vinde nu e tocmai o afacere.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
elga50, moderator
Punerea sub interdictie este o varianta...in practica Autoritatea tutelara poate si numi un curator care sa o reprezinte pe bunica la vanzare fara interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza uzufruct viager Andra_Groposila Andra_Groposila Buna ziua, Va contactez in legatura cu o clauza de uzufruct viager pe care socrul meu (65 ani) a semnat-o impreuna cu mama sa (95 ani), prin care se ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Curatela autoritatea tutelara dan_y dan_y Am nevoie de o informatie si cred ca ma puteti ajuta, de aceea va prezint situatia pe scurt : Acum 2 luni a decedat bunica mea, ea avand 2 copii (mama mea ... (vezi toată discuția)