avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri in legatura cu un contract vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri in legatura cu un contract vanzare-cumparare apartament

Buna ziua,dupa multe eforturi financiare deoarece lucreaza doar sotul,urmeaza sa achizitionam un apartament si nu stim exact cum sa procedam cu actul de vanzare cumparare:ne gandeam sa-l trecem pe numele fetelor(minore:10ani si 4ani jumate)in ideea k sunt tarifele mai mici si poate exista ceva scutiri de taxe si oricum pt.ele luam acest apartament in Slobozia.Mentionez k sotul meu are ctr.de proprietate cu uzufruct viager pe casa parintesca inaintea casatoriei iar noi impreuna avem o garsoniera luata dupa nunta.Sfatuiti-ma d-voastra cum ar trebui sa procedam,daca e bine sa facem ctr.pe numele fetelor,pe numele uneia dintre ele etc deoarece taxele sunt destul de marisoare-aprox.4.000lei+val.apartamentului(85.000lei).De asemenea vroiam sa intreb daca exista posibilitatea unei reduceri de taxe-si cat ar fi intre rude de gradul 1,respectiv mama si sora mea,aceasta din urma urmeaza sa achizitioneze de la mama un teren de aprox.830mp evaluat la notar.Slobozia la 75.000lei+alte taxe 5.000lei,sume care sincer mi se par imense.Multumesc si astept cu mult interes rasp.d-voastra
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
liliana_78, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 9 Iulie 2015
Doar donația e scutita de impozit intre rude de pana la gradul 3.
Dvs puteți sa cumpărați pe numele cui vreți ca nu aveți vreo reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare plata impozit apartament 150% sau 300%? liliana_78 liliana_78 Buna seara,azi de dimineata am adresat o intrebare la care astept inca rasp.pentru k in functie de acesta vreau sa stiu ce e de facut.Avem o casa proprietatea ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru copil Iness01 Iness01 Eu lucrez peste hotare. Acasa a ramas baiatul de 17 ani impreuna cu sotul. Locuiesc intr-un apartament cumparat cu imprumut ipotecar si platim cam 350 de euro ... (vezi toată discuția)
Mostenire rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua, vreau sa va intreb daca moare tatal si ramane mama cu fiica intr-un apartament si mama vrea sa -l lase fiicei dar fara drept de a-l instraina pana ... (vezi toată discuția)