avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensii

Se recalculeaza punctul si celor care au pensie de urmas (decedatul, adica sotul, a lucrat 25 ani la gr.I munca, pensionat in anul 2000)?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:36, 9 Iulie 2015
Nu.
Explicatia care este? Urmasii nu trebuie sa beneficieze de modificarile legislative, daca cei care au lucrat de drept nu mai sunt?
Ultimele modificari nu conduc la recalculari de pensii pentru cei care au lucrat 25 de ani in grupa I-a.

Precizati:
-Luna si anul decesului.
-Stagiul complet de cotizare.
Decedat in data de 03.12.2013, stagiu de cotizare 42 ani si 5 luni grupa I munca, sef regulator circulatie CFR , iesit la pensie in anul 2000. Sporurile pentru grupa I si conditii grele sunt trecute in adeverinta (nu pe carnetul de munca) eliberata de CFR in luna iunie 2015, urmeaza sa depun dosarul la Casa de Pensii in zilele urmatoare.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
nina2014, utilizator
A beneficiat de doua majorari de punctaj:
1)Iunie 2009 prin aplicarea prevederilor O.U.G.100/2008
2)Ianuarie 2011 prin aplicarea art.169 din legea 263/2010
Alte majorari nu mai de unde sa primeasca.

Exista o initiativa legislativa.
O gasiti aici:

[ link extern ]

Deschideti-o si cititi.
Daca va ajunge sa produca efecte,nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate angelicaursu angelicaursu Buna seara . Pentru o persoana pensionata medical din anul 1998 care a lucrat in grupa 2 de munca ,se mai recalculeaza cuantumul pensiei cu 25 % asa cum ... (vezi toată discuția)
Recalculare grupa ii de munca buciuman.viorica@yahoo.com buciuman.viorica@yahoo.com am lucrat in grupa II de munca in perioada 1972-1992 si 2001-2004 si sunt pensionata din 2007 pe Legea 19/2000. In aceste conditii se recalculeaza punctul de ... (vezi toată discuția)
Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca norim1 norim1 Barbat, pensionat la limita de varsta conform legii 19/2000, la data de 01.08.2010, avand varsta de 59 de ani; pana la 01.04.2001 am lucrat 14 ani si 1 luna in ... (vezi toată discuția)