avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie de invaliditate

Buna seara . Pentru o persoana pensionata medical din anul 1998 care a lucrat in grupa 2 de munca ,se mai recalculeaza cuantumul pensiei cu 25 % asa cum s-a votat legea intrata in vigoare din 2016 ? Eu am dat tel la casa de pensii Iasi si am intrebat si mi s-a spus ca dealungul timpului am primit deja niste majorari si ca nu e nevoie desi eu am inteles ca se majoreaza pensia la toate persoanele pensionate inainte de anul 2000 .Am constatat ca am primit doar majorarea de 9 % .Este corect ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
angelicaursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:41, 9 August 2017
Pentru anii lucrati in grupa II de munca ati primit doua majorari de punctaj.
Prima in iunie 2009 prin aplicarea O.U.G.100/2008
A doua in ianuarie 2011 in urma aplicarii art.169 din legea 263/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare grupa ii de munca buciuman.viorica@yahoo.com buciuman.viorica@yahoo.com am lucrat in grupa II de munca in perioada 1972-1992 si 2001-2004 si sunt pensionata din 2007 pe Legea 19/2000. In aceste conditii se recalculeaza punctul de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii nina2014 nina2014 Se recalculeaza punctul si celor care au pensie de urmas (decedatul, adica sotul, a lucrat 25 ani la gr.I munca, pensionat in anul 2000)? (vezi toată discuția)
Drept de recalcul al pensiei busubianca busubianca Bună ziua, Soțul meu este pensionat pe caz de boală din anul 2004. Are în grupa I de muncă 11 ani lucrați și11ani în condiții normale. Este născut ... (vezi toată discuția)