avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program 16/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program 16/48

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in unitate lucreaza pe schimburi cu program 16/48. Este corect ca turele care pica in zile de sambata si duminica sa fie pontate ca ore suplimentare? Caz concret: Un salariat a lucrat in luna mai 10 ture de cate 16 ore (total 160 ore -luna mai ) si la pontaj figureaza si cu 32ore suplimentare. Ce se intampla daca ii pica o tura de 16 ore in 4 zile de sambata si duminica, cu cate ore suplimentare il pontam?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 9 Iulie 2015
Orele suplimentare sunt orele efectuate peste durata normala a timpului de munca.

In speta, daca luna are 20 de zile lucratoare = 160 ore , ceea ce depaseste acest numar este considerata munca suplimentara.

Luna mai 2015 a avut 20 de zile lucratoare , prin urmare nu vad de unde a reiesit munca suplimentara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)