Buna ziua.
In anul 2012 lucram la o televiziune cu contract de munca si contract de cedare a drepturilor de autor. Pentru contractul de munca s-au platit toate darile, inclusiv CASS iar pentru drepturile de autor am platit impozit pe venit de 16%. Acum, in urma cu o luna am fost instiintat de anaf ca am de plata CASS pentru drepturile de autor. Este posibil sa platesc cass de 2 ori, din moment ce eram si pe contract de munca unde a fost platit? I-am intrebat de ce a venit asa tarziu instiintare si au replicat ca abia acum le-a mers softul...
Daca ati fost si salariat in acelasi timp, nu mai trebuia platita CASS si pentru veniturile din drepturile de autor. Faceti o Contestatie la care atasati si o copie de pe contractul de munca, pentru a dovedi ca in perioada respectiva aveati si statutul de angajat cu CIM. Din Codul fiscal reiese clar ca persoanele angajate cu CIM nu trebuie sa achite CASS si pentru DDA, ci doar impozitul.
Contestatia o veti redacta dvs., invocand temeiul legal (existent la art. 296 indice 23 alin. (2) din Codul fiscal). Daca angajatorul dvs. a achitat toate contributiile sociale aferente contractului de munca, ANAF nu are indreptatire sa mai incaseze inca o data CASS si pentru DDA. Contestati decizia si vedeti ce vor raspunde!