avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PIERDUT CARNET DE MUNCA DE CATRE CASA DE PENSII
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PIERDUT CARNET DE MUNCA DE CATRE CASA DE PENSII

Buna ziua,
Am fost azi la Casa de Pensii Locala sector 5 sa ridic carnetul de munca al mamei mele de la dosarul de pensie si am constatat ca lipseste din dosar.
Mi s-a spus ca imi va comunica in termenul legal de 30 zile ce se intampla cu carnetul de munca.
Intrebare: in cazul in care nu se mai gaseste cum pot eu sa obtin eliberarea unei adeverinte de grupa si sporuri , ne mai stiind exact perioada in care a lucrat la societatea respectiva neprezentand copie de pe carnet , emitentului.
Emitentul detine arhiva mai multor societati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 16:50, 9 Iulie 2015
1. Este exclus ca o persoana sa nu stie in ce perioada a lucrat intr-o anumita intreprindere mai ales daca a lucrat o perioada mai lunga.

2. Poate sa precizeze cu aproximatie perioada (anul de incepere si anul de incetare a activitatii la acea unitate) si este usor de gasit in arhive de catre detinatorul acestora.

3. Dar poate, intre timp, se gaseste carnetul de munca la Casa de Pensii.
Aveți răbdare să aflați ce spune Casa de Pensii. Deocamdată nu vă îngrijorați.

1. Pentru stagiu și alte sporuri scrise în cartea de muncă: verificați dacă mama/societatea unde a lucrat a dat cartea de muncă la scanat conform legilor anterioare. Veți obține datele de acolo, iar pentru perioada de după 2001 luați o adeverință de stagiu de la Casa de care aparțineți.
Altă variantă: la dosar se depune obligatoriu o copie a cărții de muncă pe lângă original. Rugați să vă facă de urgență o copie după copia lor, pentru a încerca obținerea adeverințelor.

2. Nu ați păstrat copii ale documentelor? Dacă nu, cereți opisul documentelor înregistrate de Casă (vor indica numerele documentelor/data/emitent), cu care informații vă duceți la firmele respective să recuperați informațiile. Firmele au o copie identică cu documentul predat dvs., pe baza căruia veți obține alte adeverințe. Este bine să le aveți, cel puțin în copie, pentru a verifica datele introduse de Casa. Este un cerc vicios, dar sper să ieșiți din el.

3.Dacă abia cum încercați să obțineți adeverințele revedeți punctul 1.

Trebuie să faceți tot posibilul să verificați încrucișat informațiile primite, se pot strecura greșeli sau pot lipsi informații.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
im82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Obtinere adeverinta vechime in munca canca canca As dori sa va intreb care este procedura obtinerii adeverintei de la o firma care a fuzionat cu o alta iar cea din urma a intrat in faliment.Cei care tin ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime din 1987! iris_sweet22 iris_sweet22 Buna ziua , am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu anumite informatii legate de o adresa / adeverinta cu vechime in munca pentru mama mea sau sa ma indrumati ... (vezi toată discuția)