avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asociat si administrator / indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asociat si administrator / indemnizatie crestere copil

buna ziua

detin o firma unde sunt asociat unic si administrator. Firma nu are nici un angajat ,nici activitate pentru moment, iar ca administrator nu incasez salariu.

Voi intra in concediu de maternitate pentru un an si posibil ca in acest interval ca firma sa aiba ceva activitate

pot ramane administrator? pana acum declaratiile fiscale erau semnate de mine ca economist.

trebuie neaparat sa pun un alt administrator?

Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 17 Iulie 2015
1. - Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
- De conecdu de maternitate poate beneficia numai mama copilului deoarece numai ea naste (nu si tatal).

2. Cred ca dvs. va referiti la concediul pentru crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta optati).

3. - Pe perioada de CCC puteti sa va pastrati calitatea de asociat unic deoarece dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii ci a celor din investitii (venituri care, de regula, se reinvestesc).
- Deasemenea va puteti pastra si calitatea de administrator daca nu aveti nici un venit din aceasta (adica sa nu fie prevazut in statut o indemnizatie pentru calitatea de administrator sau sa aveti un contrcat individual de munca).

multumesc frumos

intradevar ma refeream la CCC unde este conditia sa nu mai incasezi alte venituri.

nu am avut niciodata contract de munca pe aceasta firma si nici o alta plata prevazuta

Buna ziua!
Daca asociatul unic este si administrator intr-o firma si are cim ca si angajat dar nu pt administrator si intra in ccc, mai poate semna acte in calitate de asociat sau administrator? chiar daca este vorba de aceeasi persoana, in ccc intra angajatul, si nu as. unic sau adm, nu? Si in acest caz, poate credita firma?
Va multumesc!
1. In timpul CCC puteti face orie numai sa nu aveti venituri profesionale impozabil.

2. Sunt posibile si astfel de venituri in limita a 3.000 lei pe an calendaristic.
1. Imi puteti spune in ce legi sa ma documentez?
2. am citit intr-o alta discutie ca legea din 2014 conf careia pot avea venit 3000 ron pe an nu este adoptata si ca mama face pe propria raspundere... e asa sau nu?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de maternitate roxana-georgiana roxana-georgiana Buna ziua, am deschis un I.I. anul trecut in aprilie, sunt si eu angajata ca si administrator cu contract de 2 ore, as vrea sa ma lamuriti daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Icc pentru administrator unic microintreprindere IrinaLeonte09 IrinaLeonte09 Buna ziua. As avea nevoie de un raspuns in urmatoarea situatie: mama este administrator unic al unui SRL microintreprindere platitoare de impozit pe venit. Nu ... (vezi toată discuția)
A intrat in vigoare modificarea legii mamelor aflate in crestere si ingrijire copil ? lili cristescu lili cristescu Se vorbea in mass media ca mamele aflate in CIC pot realiza venituri de pana la 1500 lei...era o promisiune electorala, sau s-a si aprobat ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)