Care este procedeul in cazul ordonantelor presedintiale??
Cum este posibil ca, OP sa fie castigata cu titlul "executorie", DAR "cu drept de apel in 5 zile, de la prronuntare"??
Subiectul l-a reprezentat acordul meu pt plecarea fiului meu minor in vacanta in afara tarii, impreuna cu tatal, cu care am proces de divort pe rol, cat si pt eliberarea unui pasaport temporar pt minor. Tatal a castigat, respectiv " Admite cererea formulată de reclamant (...)Suplineşte acordul pârâtei pentru ca minorul să se deplaseze însoţit de reclamant în vacanţă şi pentru eliberarea paşaportului simplu temporar pentru minor. Executorie. Cu drept de apel, în 5 zile de la pronunţare.."
Desi NU am fost instiintata, am verificat personal portalul, astfel am citit decizia judecatorului, "ramasa in pronuntare" o zi. Desi NU mi s-a comunicat nimic, am depus apel in termenul de 5 zile, acesta aparand tot pe portal, ca inregistrat cu data limita, fiind o zi de luni. SI TOTUSI...NU s-a intamplat nimic, urmare a Apelului. Adica tatal a facut / scos pasaportul minorului, au plecat in vacanta, s-au si intors, fara nimic suplimentar din partea mea!!
Mentionez ca tatal este avocat si ca au fost cateva "coincidente" in acest proces:
- instanta s-a pronuntat in 10, in 11 copilul afost dus sa i se faca pasaport
- data limita pt Apel a fost 15, am primit instiintarea in posta in 18, cu data postei 16, adica exact O ZI DUPA data limita
- desi eu depusesem Apelul, lucrurile si-au urmat cursul normal, ca si cum nu l-as fi depus
- desi mi s-a spus ca Politia nu elibereaza pasaportul decat in baza unei hotarari DEFINITIVE SI IREVOCABILE, fiul a plecat in vacanta
- exact ziua urmatoare revenirii lor in tara, am primit Comunicarea pt a plati taxa de timbru aferenta Apelului
DE CE A DURAT ATAT SI DE CE MEREU LA O ZI DUPA??
Tin sa subliniez ca OP a fost depusa intr-o perioada in care "reclamantul" nu se afla in tara, iar eu am primit hartiile in termen de 2 (DOUA) zile! (deci Posta poate functiona rapid!)
Ma poate lamuri cineva daca acesta este cursul nosrmal al lucrurilor sau sunt prea multe "coincidente"?
Ce rost si-ar mai avea Apelul depus de mine acum, dupa ce vacanta (care era subiectul in discutie) s-a si consumat. UNDE ESTE JUSTITIA??
Pasaport minor
afrodhitee
Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar,de preferinta venit din partea unui avocat.Sunt divortata de tatal fiului meu,in varsta de 5 ani,anul trecut am ... (vezi toată discuția)