avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasaport minor

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar,de preferinta venit din partea unui avocat.Sunt divortata de tatal fiului meu,in varsta de 5 ani,anul trecut am obtinut prin instanta pasaportul baiatului pt ca tatal sau a refuzat categoric efectuarea pasaportului si vacanta pe care o planuisem in Croatia.
A fost o ordonanta presedentiala si in prima faza am obtinut doar pasaportul baiatului iar la apel am castigat intreg procesul,am obtinut accordul instantei de a pleca in vacanta fara acordul tatalui.
Bun,datorita faptului ca procesul s-a taraganat foarte mult si decizia am primit-o foarte tarziu nu am reusit sa fac decat pasaport valabil pt un an de zile.Intrebarea este urmatoarea,acea decizie de efectuare a pasaportului o mai pot folosii pt a reface pasaportul fara acordul tatalui?sau iar ne plimbam prin tribunale?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: afrodhitee , utilizator 09:12, 21 Martie 2016
Ce dispune exact instanta prin acea sentinta ?

In mod normal pt un nou pasaport trebuie sa prezentati fie acordul tatalui, fie o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul.
In instanta tot veti ajunge. Vedeti daca puteti sa va folositi de hotarare pt a schimba pasaportul, conteaza ce scrie in ea.
Chiar daca il veti schimba fara acordul tatalui, nu veti avea ce face cu el daca nu aveti acordul tatalui pt iesirea din tara.
Notificati-l pt acord pe tata, de acum stie ca puteti castiga si ca va datoreaza si cheltuieli de judecata, poate va fi mai usor de convins.
Instanta dispune urmatoarele:
"Admite in parte cererea de ordonanta presedentiala formulata de reclamata R.N,cu domiciliul...,in contradictoriu cu paratul O.C si in consecinta:
Suplineste acordul paratului la eliberarea pasaportului individual pt minorul O.D nascut la data ... in Cluj-Napoca,fiul lui O.C si R.N."
Restul nu mai are relevanta.
Stiu ca daca domnul tata nu imi da acordul sau sa merg in vacanta cu baiatul in strainatate vom ajunge iar in instanta.Intrebarea mea e strict legata de pasaport.Cu aceasta decizie pot reface pasaportul sau nu?
Eu zic ca nu puteti obtine un alt pasaport in baza acelei hotarari, hotararea vi s-a dat pe ordonanta, adica procedura vremelnica folosita pt pastrarea unui drept de care ati fi pagubita prin intarziere, hot e data pt o situatie anume, conjunctura din acel moment, ceea ce ati si obtinut, pasaport si sa plecati din tara.
Aveti nevoie de o alta hotarare pe fornd sau daca e la fel urgent, tot pe ordonanta.
Daca nu va e greu, mergeti si intrebati la sursa ca degeaba va zic eu ca va da sau ca nu, cei de la pasapoarte iau decizia. Daca va e greu ( distanta, timp ) , puteti intreba si pe email, puteti sa atasati si hotararea.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspuns,asa ma gandeam si eu ca va fi nevoie de o alta hotarare judecatoreasca,in cazul in care domnul refuza iar,in orice caz ma voi adresa celor de la pasapoarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala executorie, dar cu drept de apel, subiectul consumat, apelul neinceput propriu-zis MihaS5 MihaS5 Care este procedeul in cazul ordonantelor presedintiale?? Cum este posibil ca, OP sa fie castigata cu titlul \\"executorie\\", DAR \\"cu drept de apel in 5 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru scoaterea minorului din romania! Corina71 Corina71 Buna ziua, ma numesc Corina. Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Recent am decis sa ma recasatoresc cu o persoana care locuieste in Australia. Baiatul meu ... (vezi toată discuția)