avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pentru scoaterea minorului din Romania!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pentru scoaterea minorului din Romania!

Buna ziua, ma numesc Corina. Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Recent am decis sa ma recasatoresc cu o persoana care locuieste in Australia. Baiatul meu inca nu detine pasaport iar fostul meu sot este plecat sa munceasca in Anglia pentru o perioada nedeterminata. Pe hotararea de divort, custodia copilului este comuna. Intrebarea mea este ce documente imi trebuie de la fostul meu sot pentru a elibera minorului pasaport si ce alte acte trebuie facute pentru a-l lua pe baiat cu mine in Australia. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:42, 24 Septembrie 2013
Aveti nevoie de acord pentru pasaport, acesta ramane la serviciul pasapoarte.
Apoi, dupa ce iese pasaportul va trebuie acord ( sa va trimita doua exemplare originale din asta)pt emigrare a copilului in Australia, va fi necesar la consulat ( acesta se afla in Serbia) pt viza.
Pt iesirea din Romania, aveti nevoie de acord in care sa fie trecuta destinatia si faptul ca ramaneti acolo cu copilul.
Pt acord tatal se va duce la ambasada/ consulat.
multumesc pentru raspuns. nu cred ca va fi necesar sa merg pana in Serbia deoarece viitorul meu sot va aplica in Australia pentru "Prospective Marriage Visa".
va trebuie acordul tatalui copilului prin procura notariala ( facuta la consulat in Anglia)pentru pasaport si pentru ca sa-l scoateti din tara. daca nu va da acordul singura modalitate este sa-i supliniti acordul prin instanta....se poate si ordonata presedentiala si , in cateva luni se rezsolva.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o cumnata care este in spania cu băiatul care ... Apmiha Apmiha Buna seara. Am o cumnata care este in Spania cu băiatul care face 14 ani și trebuie să ii facă primul buletin. Este divorțată de tatăl copilului, acesta ... (vezi toată discuția)
Procura copil minor Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata si am un baiat minor in varsta de 16 ani si as vrea sa ies cu el din tara. Tatal lui locuieste in Spania...va rog sa-mi spuneti de ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)