avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată recent . ...

Buna ziua,

Am o problema cu o sentința pronunțată recent . De când instanțele de judecată acordă suplinirea acordului unuia dintre părinți ( în cazul meu tatălui) pentru a se ieși cu minorul din țara după bunul plac ? Eu știam ca aceasta suplinire se da in cazuri extreme , sau cel puțin punctuale .. pentru fiecare călătorie in parte , nu la general pe perioada vacantelor școlare . Soțul meu are un minor dintr-un fost mariaj și deși custodia este comuna , plateste lunar pensia de intretinere are si program de vizita totuși instanta de judecată considera sa ii anuleze lui dreptul natural de parinte de a decide asupra propriului copil fără a tine cont de comportamentul alienator al mamei minorului. S-au adus in instanta probe solide cum ca doamna mamă este executata silit pentru nerespectarea programului de vizita , are plângeri penale pe art 379 Alin 2 cod penal și mai mult decât atat tatăl nu a văzut copilul de un an deși acesta se prezintă cu sfințenie la programul de vizitare. Noi suntem hotărâți sa atacam aceasta hotărâre la CSM și dacă nevoia o cere mergem și la Haga. Mi se pare o încălcare gravă a drepturilor atat al copilului cât și a părintelui . O instanta nu ar trebui sa suplinească acordul niciunuia dintre părinți decât in cazuri urgente și pe o perioada limitată .. nu “ pe perioada vacantelor școlare “ cand și soțul are drept de vizita . S-a mai confruntat cineva cu astfel de situație ?

Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:59, 12 Februarie 2021
Pentru ce mai exact, s-a cerut suplinirea ?
Oricum, pare o hotarare pe fond, tatal o poate ataca.


S-a cerut suplinire pt trecerea frontierei și pt eliberarea pașaportului minorului . Dar tatăl s-a dus personal sa ii facă pașaport copilului și are valabilitate încă un an. Cu toate acestea, instanta nu a văzut ca pașaportul încă e valabil, doar am atasat la dosar copia . Mi se pare absurd!! Are drept de apel după comunicare , dar sunt convinsă ca va fi respins apelul ... se intampla adesea.
Nu am inteles in ce consta limitarea dreptului.
cand, unde, pe ce motiv? asta va intrebam
S-a cerut suplinire pt trecerea frontierei


Scrie doar “ in perioada vacantelor școlare” . Fără a se da o perioada limitată de timp . Practic mama minorului poate sa plece in orice vacanta școlară in orice țara dorește împreuna cu minorul . Tata neștiind unde , când , cum .

Alte discuții în legătură

Program de vizita Petronela2621 Petronela2621 Situația sta asa Dacă a cerut program de vizita , nu a fost niciodată sa vada minorul de cand avea 12 luni .(acum minorul are 11 ani ).Vrem să ieșim din ... (vezi toată discuția)
Copil minor in romania cu mama in germania narcisa29 narcisa29 Domiciluil minorului stabilit la mama , mama cu contract de munca in germania si locuinta . Cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)