avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la pozitia initiala, enuntata in Intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la pozitia initiala, enuntata in Intampinare

Am inaintat divortul in instanta, dupa aproape un an de locuit separati, eu cu fiul meu minor mutandu-ne in chirie. Am solicitat "culpa exclusiva" a sotului, pe motivul relatiei extraconjugale, pe care o dezvoltase. Am acceptat programul de vizitare propus de el, precum si alte cereri. Am vrut sa se recunoasca culpa si sa plateasca pensie alimentara, pe care refuza cu desavarsire, spunandu-mi "tu, de la mine, nu primesti un ban".
La primul termen, avand o avocata mai..."impaciuitoare", nu s-a opus, ba chiar mi-a sugerat ca "ar fi mai bine" sa accept "divortul de comun acord" sau "din culpa comuna" (nu-mi amintesc exact formularea). Am acceptat si ulterior am regretat! Pe moment, avand si emotii, fiind si "sfatuita", am acceptat si acest capat, desi nu era ceea ce-mi dorisem. Am sperat si ca, fiind de acord cu toate capetele, voi primi si pensia alimentara conform legii si totul se va termina cu bine si rapid. Ulterior, gandindu-ma in liniste la cum a decurs sedinta, nu mi s-a parut si nu mi se pare normal ca JUDECATORUL sa incerce a ma convinge ca "daca intr-o buna zi, cand fiul meu va creste, va pune mana pe hotararea de divort, ii va fi neplacut sa citeasca cupa cui si cum a fost" si ca, in consecinta, "ar fi mai bine sa apara de comun acord".
La termenul urmator, schimband si avocatul, am solicitat verbal "revenirea asupra culpei, dorind sa-mi mentin pozitia enuntata in Intampinare". Judecatorul a raspuns sec: "Eu nu mai revin la ce am stabilit deja. Ramane doar pensia alimentara in discutie."
Este normal? Din moment ce asta mi-a fost pozitia initiala, s-a abuzat de starea mea emotionala in acel moment, s-a folosit si copilul pt a ma convinge ca "e mai bine astfel".
Mentionez ca "sotul" este avocat in acest barou, are membrii de familie in barou si suspectez ca judecatorul este partinitor. Procesul are loc in sala de consiliu, fiind un simplu divort, ca atatea altele, pe motiv ca EU ii stric imaginea.
Ce se mai poate face?
1. Se poate renunta la proces si incepe altul?
2. Se poate solicita schimbarea instantei?
3. Cum pot reveni la cererea din intampinare?
4. Certificatul de nastere al copilului este in posesia tatalui, desi copilul este la mine. La fel si pasaportul minorului.
5. Am lucruri ramase la "sot" in casa, pe care amana / refuza sa mi le dea. Cum le pot recupera?
Simt ca nu va fi DREPTATE, metaforic zicand "si batuta si cu banii luati"
dar chiar e mai bine sa divortati prin acord , ce mai conteaza a cui e vina si de ce sa a apara in hotarare motivele de divort ?
Ar avea sens doar daca ati cere despagubiri, altfel, chiar nu.
Oricum, pensia nu are legatura cu vina la divort si de platit va plati, fie ca vrea sau nu.
1) da, cu conditia sa accepte si sotul parat.
2)nu,daca nu aveti motive
[ link extern ]
3)avocatul dvs va asista, ar fi bine sa il intrebati pe el cum puteti reveni, desi e inutil.
4) corect e sa ii solicitati lui in scris sa vi-l dea, certificatul. Pasaportul nu va trebuie ca nu puteti iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui.
5) il puteti chema in judecata pt restituire bunuri proprii , notificati-l intai.
As fi cerut despagubiri, dar nu am stiut pana de curand ca aveam si aceasta posibilitate. SE MAI POATE?? Am parasit domiciliul avut impreuna, mutandu-ma in chirie, cu minorul in varsta de 3 ani. Nu a platit niciodata pensie alimentara, ne-a dat cand si cat a considerat el, desi initial a promis ca va plati chiria timp de un an de zile. Am suferit psihic si emotional, nemaivorbind financiar.
Am mari indoieli in ceea ce priveste "va plati fie ca vrea, fie ca nu"!! Si ma bazez pe mersul lucrurilor pana in momentul de fata si pe vorbele lui "tu, de la mine n-ai sa primesti un ban"A depus la dosar acte cum ca profitul lui este minus :), deci urmareste sa plateasca in baza salariului minim.
Mentionez ca "sotul" este avocat in acest barou, are membrii de familie in barou si suspectez ca judecatorul este partinitor.

1. Ce interes aravea sa o luam de la capat, cand stie f bine ca am inceput prost (eu!) si e in avantajul lui.
2. Ca se intampla lucruri f. rapid in interesul/favoarea lui si f.len in interesul meu? Ca este avocat in acelasi barou? Ca judecatorul i-a fost coleg pana nu demult? Ca avocatul lui este decanul baroului? Nu sunt suficiente motive?
3. Am primit acelasi raspuns, de la refuzul judecatorului, ca nu are rost sa insistam.
4. I-am solicitat in nenumarate randuri, in toate formele posibile. Verbal (inregistrat cu tel.), pe mail, sms, whatsapp, scrisoare prin Posta cu confirmare de primire atat la domiciliu, cat si la birou. Pasaportul l-a facut recent si a iesit cu minorul din tara, in urma unei OP.
5. Laa fel si cu bunurile, mentionate pe aceleasi cai de la punctul 4. Inclusiv m-am interesat la sectia de politie de care apartine si mi s-a spus ca nu se poate face nimic, fara o hotarare definitiva. Imi retine lucrurile, impotriva vointei mele!! Chiar suntem in codru?? Nu exista nici o lege?! In plus, chemarea in judecata presupune alte cheltuieli, pe care eu nu mi le pot permite. Imi vreau doar lucrurile si o pensie pt copil. Atat!
Daca are o OP si a iesit cu copilul din tara inseamna ca povestea este mai complicata decat o expuneti dvs aici.

In ceea ce priveste culpa in cazul divortului as vrea sa luati in calcul ca faptul ca a avut o relatie extraconjugala nu inseamna automat culpa sotului si ca in acea hotarare de divort pe care al dvs copil o va cititi peste 10-15 ani nu se va consemna doar faptul sec ca tatal lui a avut o relatie extraconjugala. Pentru ca sotul dvs se va apara si va demonstra ca dvs ati deteriorat relatiile in cuplu iremediabil ceea ce l-a condus pe el la relatia extraconjugala.
Si in hotararea respectiva, pe langa noroiul pe care il veti arunca dvs despre tatal copilului dvs, va fi si noroiul pe care el il va arunca despre mama copilului dvs. Si uite asa copilul va ramane fara nici un sprijin. Pentru ca nu conteaza care e realitatea acum si cat de tare ati suferit dvs. Copilul dvs va suferi inzecit cand va citi respectiva hotarare. Si nu va mai avea un model nici in mama, nici in tata.

Ganditi-va daca sunteti dispusa sa sacrificati viata copilului ca sa aveti divort din culpa unui singur sot.

MihaS5 a scris:

Am sperat si ca, fiind de acord cu toate capetele, voi primi si pensia alimentara conform legii si totul se va termina cu bine si rapid.

Pensia alimentară nu are nici o legătură cu faptul că sunteți deacord sau nu cu toate capetele și nici faptul că divorțul s-a pronunța din culpă exclusivă a unuia dintre soți, din culpă comunpă comună sau prin acord.

MihaS5 a scris:

La termenul urmator, schimband si avocatul, am solicitat verbal "revenirea asupra culpei, dorind sa-mi mentin pozitia enuntata in Intampinare". Judecatorul a raspuns sec: "Eu nu mai revin la ce am stabilit deja. Ramane doar pensia alimentara in discutie."
Este normal?

Da, potrivit legii, e normal ca odată ce s-a pronunțat cu privire la o anumită problemă, judecătorul să nu mai poată discuta despre acel aspect.

MihaS5 a scris:

Simt ca nu va fi DREPTATE, metaforic zicand "si batuta si cu banii luati"

După părerea mea nu simțiți bine.
Culpa e una, faptul că ați plecat de acasă cu copilul e alta, iar pensia pe care părintele nerezident o datorează copilului e cu totul și cu totul altceva.
Partea este cea care are dreptul de a solicita ceea ce considera si are acest drept.
Oricum, culpa nu este foarte importanta in viziunea judecatorilor si culpa exclusiva da mai mult de lucru si la avocat si la judecator.
Mai depinde si ce rezulta din probe...

Alte discuții în legătură

Sunt hotarata sa divortez,dar cum fac? V00 V00 Buna ziua! (o sa imi cer scuze de acum pentru eventualele greseli de formulare,dar sper sa imi fie iertate si inteleasa esenta lucrurilor,e mult mai ... (vezi toată discuția)
O problema delicata rada78 rada78 Buna ziua, nici nu stiu cu ce sa incep#-o. Vreau sa divortez de sotul meu, stiu ca am nevoie de un avocat dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Povestea mea ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)