avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la pozitia initiala, enuntata in Intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la pozitia initiala, enuntata in Intampinare

Am inaintat divortul in instanta, dupa aproape un an de locuit separati, eu cu fiul meu minor mutandu-ne in chirie. Am solicitat "culpa exclusiva" a sotului, pe motivul relatiei extraconjugale, pe care o dezvoltase. Am acceptat programul de vizitare propus de el, precum si alte cereri. Am vrut sa se recunoasca culpa si sa plateasca pensie alimentara, pe care refuza cu desavarsire, spunandu-mi "tu, de la mine, nu primesti un ban".
La primul termen, avand o avocata mai..."impaciuitoare", nu s-a opus, ba chiar mi-a sugerat ca "ar fi mai bine" sa accept "divortul de comun acord" sau "din culpa comuna" (nu-mi amintesc exact formularea). Am acceptat si ulterior am regretat! Pe moment, avand si emotii, fiind si "sfatuita", am acceptat si acest capat, desi nu era ceea ce-mi dorisem. Am sperat si ca, fiind de acord cu toate capetele, voi primi si pensia alimentara conform legii si totul se va termina cu bine si rapid. Ulterior, gandindu-ma in liniste la cum a decurs sedinta, nu mi s-a parut si nu mi se pare normal ca JUDECATORUL sa incerce a ma convinge ca "daca intr-o buna zi, cand fiul meu va creste, va pune mana pe hotararea de divort, ii va fi neplacut sa citeasca cupa cui si cum a fost" si ca, in consecinta, "ar fi mai bine sa apara de comun acord".
La termenul urmator, schimband si avocatul, am solicitat verbal "revenirea asupra culpei, dorind sa-mi mentin pozitia enuntata in Intampinare". Judecatorul a raspuns sec: "Eu nu mai revin la ce am stabilit deja. Ramane doar pensia alimentara in discutie."
Este normal? Din moment ce asta mi-a fost pozitia initiala, s-a abuzat de starea mea emotionala in acel moment, s-a folosit si copilul pt a ma convinge ca "e mai bine astfel".
Mentionez ca "sotul" este avocat in acest barou, are membrii de familie in barou si suspectez ca judecatorul este partinitor. Procesul are loc in sala de consiliu, fiind un simplu divort, ca atatea altele, pe motiv ca EU ii stric imaginea.
Ce se mai poate face?
1. Se poate renunta la proces si incepe altul?
2. Se poate solicita schimbarea instantei?
3. Cum pot reveni la cererea din intampinare?
4. Certificatul de nastere al copilului este in posesia tatalui, desi copilul este la mine. La fel si pasaportul minorului.
5. Am lucruri ramase la "sot" in casa, pe care amana / refuza sa mi le dea. Cum le pot recupera?
Simt ca nu va fi DREPTATE, metaforic zicand "si batuta si cu banii luati"
Judecatorul nu poate reveni asupra unei hotarari luate.
Gândiţi, răsgândiţi si vă răzgândiţi! Dar neaparat inainte.
Gânditul pe urmă ("ulterior, gândindu-mă şi în liniste...") e degeaba. Fiindca dvs. va puteţi schimba gândul, dar judecatorul nu. El nu se poate razgândi dupa ce s-a pronuntat, nici dacă ar vrea.


MihaS5 a scris:

Imi vreau doar lucrurile si o pensie pt copil. Atat!


Daca atat vreti, atunci cu ce v-ar ajuta ...razgânditul!?

Pensia copilului nu depinde de cât de îngeraşi sau de vinovăţi apar zugrăviţi părinţii săi prin hotărârea de divorţ.

Un divorţ prin acord inseamna o hotarâre in care ... nu se mai povesteşte / nu se face menţiune despre culpa soţilor (nu mai citeşte nimeni verzi şi uscate). Dar asta nu înseamnă că o să şi creadă careva ca aţi divorţat de ...roz ce era.

Şi oricum, indiferent cum s-ar pronunta un divorţ (din vina unuia, a altuia o ambilor sau a niciunuia dintre soţi) nu influentează pensia copilului.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
romascanu, moderator
Da, se poate solicita schimbarea instantei, prin cerere de stramutare. Aveti suficiente motive pentru a cere stramutarea. Avocatul dv. nu va fi fericit sa se deplaseze, dar nu fericirea lui e importanta. Solicitati avocatului sa faca numaidecat cerere de stramutare si suspendarea procesului pana la judecarea cererii de stramutare. Verificati avocatul ca face si depune cererea.
Puteti reveni la cererea din intampinare. Puteti cere si actele si bunurile. Avocatul dv. trebuie sa faca toate aceste cereri, altfel de ce l-ati platit?
"Ganditi-va daca sunteti dispusa sa sacrificati viata copilului ca sa aveti divort din culpa unui singur sot. "



mirebire, oare chiar se pune problema de \"a sacrifica viata copilului\"?? Este vorba de adevar. Sa stie de ce a crescut fara tatal natural, si anume nu pentru ca mama nu a vrut sau nu a depus eforturi.
La fel, nu cred ca aici se discuta de \"nici un model, nici in tata, nici in mama\".
Va multumesc pentru parere, oricum...
Caut totusi sfaturi si/sau sugestii din punct de vedere legal si practica judiciara. ;)

Patrick_,
Stiu ca nu are legatura, ideea este ca am cedat si am fost de acord cu tot, in speranta ca "ramanem prieteni", dar se pare ca raman doar cu "bunatatea" sau mai bine zis prostia, el obtinand tot: fara sa plateasca, fara sa aiba culpa, programul de vizitare dorit, custodie comuna. In plus, are toate mijloacele ca, si daca nu ar obtine ceva, sa ia cu forta, adica oronanta presedintiala sau cine stie maai ce.

irina1964 ,

Cum?? Ce conditii trebuie indeplinite?

Avocatul meu oricum se deplaseaza, fiind din alt barou si din alt oras, sotul fiind avocat in baroul orasului de resedinta. Mi-a fost teama si nu am scapat de aceste ganduri ca se "aranjeaza" toate...
Multumesc.

avocat_lascoschi@yahoo.com ,


"Partea solicita", dar daca stie ce se poate si ce nu, ce merita si ce nu. Daca are cine s-o indrume! Spre exemplu, am aflat (tarziu) ca daca s-ar fi stabilit culpa lui, puteam cere despagubiri. de aproape 2 ani locuiesc cu minorul si sustin impreuna cu parintii mei, toate cheltuielile, pentru ca cel mic sa aiba tot confortul: chirie 2 camere, astfel incat el are camera lui special amenajata, facturi utilitati, mancare, imbracaminte, incaltaminte (nu din cele mai ieftine), activitati sportive si de recreere. Tatal a participat ocazional, cu sume incomparabil mai mici. Repet: el este avocat, eu doar secretara, deci posibilitatile sunt invers proportionale cu starea de fapt!

romascanu,
Nu de "cum sunt zugraviti parintii" depinde pensia copilului, dar depinde de actele doveditoare depuse la dosar, conform carora tatal, nu are venit de pe urma cabinetului de avocatura, urmarind sa plateasca 1/4 din salariul minim pe economie.

....zugravit frumos si fara culpa, fiind


[editat de moderator- va rog, nu mai postati mesaje consecutive si nu mai citati cand e inutil, mesajele anterioare, multumesc]




Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Copilul nu va creste fara tata natural.
Tatal va primi program de relatii personale si va avea drepturi egale cu ale dvs in ceea ce priveste copilul. Indiferent de culpa pentru divort.

Adevarul are prostul obicei de a iesi la suprafata. Iar dupa cum va simt sunt sigura ca bietul copil va afla ce s-a intamplat intre mama si tatal lui indiferent de ce va scrie in hotararea judecatoreasca.

Mai ganditi-va si ca respectiva hotarare o veti duce peste tot unde veti duce si certificatul de nastere al copilului si actele dvs.
Si in hotararea respeciva nu va fi trecut doar ce spuneti dvs despre el ci si ce "inventeaza" el despre dvs (si sunt sigura ca are imaginatie).

Sincer si practic nu cred ca veti putea castiga divortul din culpa lui. E destul de greu de demonstrat si pare ca sotul dvs stie cum sa se apere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt hotarata sa divortez,dar cum fac? V00 V00 Buna ziua! (o sa imi cer scuze de acum pentru eventualele greseli de formulare,dar sper sa imi fie iertate si inteleasa esenta lucrurilor,e mult mai ... (vezi toată discuția)
O problema delicata rada78 rada78 Buna ziua, nici nu stiu cu ce sa incep#-o. Vreau sa divortez de sotul meu, stiu ca am nevoie de un avocat dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Povestea mea ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)