am incercat sa formulez :
Domnule Preşedinte ,
Subsemnatul , ...cu domiciliul in .. , formulez prezenta
PLÂNGERE
împotriva Procesului verbal de contravenţie seria .. nr. .. încheiat la data de 22.06.2015 de către agent constatator Sg. Maj. X. Solicit anularea Procesului verbal şi anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta pentru următoarele:
-la intrarea in zona de statiei metrou Universitate nu mi s-a specificat si nu am auzit ca in zona se desfasoara o adunare publica nedeclarata si neinregistrata
-agentul constatator nu a specificat faptul ca voi fi amendat
-nu mi s-au prezentat motivele pentru care voi fi amendat (conform art.2 din Legea nr.61/1991)
-am respectat toate solicitarile agentului
-cand am fost intrebat de catre agent, am negat participarea la adunare
-dupa ce am fost legitimat, agentul a precizat ca in zona se desfasoara o adunare publica nedeclarata si a solicitat sa parasesc zona, lucru pe care l-am facut imediat
În fapt, în data de 07.06.2015, la orele 19-20 , ma aflam in zona statiei de metrou Universitate in scop recreativ, dupa un examen desfasurat la Academia de Studii Economice Bucuresti la care am participat. Deplasarea am facut-o in timp ce ascultam cu castile in urechi muzica la telefon. La intrarea in zona, am trecut printre mai multe grupuri de jandarmi, nu mi-a fost restrictionat accesul in zona si nu am fost abordat de niciun agent. Am observat o multime de oameni cu pancarte venind spre mine si mergand spre statia de metrou Universitate, inevitabil m-am regasit in interiorul acestei multimi. Neputand sa trec din cauza aglomeratiei din multime, m-am indreptat cate un magazin de unde mi-am luat o ingetata m-am mai plimbat prin zona, dupa care m-am asezat langa o instalatie de parcare biciclete, am mancat inghetata si am fumat o tigara in timp ce ascultam muzica in casti la telefon. La un momendat, m-au abordat 3 agenti de jandarmerie si mi am scos castile din urechi . Unul din acestia s-a prezentat, mi-a solicitat buletinul, i-am inmanat buletinul si a inceput sa imi noteze datele in agenda personala. M-a intrebat daca particip la adunare , i-am raspuns ca nu, altul din cei 3 m-a intrebat ce fac, i-am raspuns ca ma plimbam. Dupa ce mi-a inapoiat buletinul primul agent mi-a spus ca in zona se desfasoara o adunare publica nedeclarata si neinregistrata si daca nu parasesc zona incalc legea. I-am specificat din nou ca nu particip la adunare, dupa care mi-a spus ca trebuie sa parasesc zona. Dupa aceasta am parasit imediat zona catre prima gura de metrou care mi-a iesit in cale. Pe data 01.07.2015 m-a sunat mama, ca am primit un plic, prin care am aflat ulterior ca am primit amenda.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe prevederile articolului 31, alineat (1) din Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce şi menţionez că nu am mai fost cercetat pana în prezent în nici o cauză , penală sau contravenţională .
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, se poate lua in considerare ca am parasit imediat zona dupa ce m-am legitimat si mi-a fost comunicata situatia de catre agent, dovada fiind lipsa inregistrarilor ulterioare in evidenta politiei locale sau a jandarmeriei din zona respectiva.
Procesul verbal este intocmit conform dispozitiilor art.16 din ordonanta 2 ?
Este inscris un martor. Mentiuni , semnatura pe fiecare pagina, art.in baza caruia vi s-a aplicat amenda ?
Este un pv intocmnit la sediul Unitatii , in lipsa mea, .Fapta s-a produs pe 7 iunie , Nu exista martori . Jandarmul pur si simplu mi-a solicitat buletinul , mi-a notat datele intr-o agenda, m-a intrebat daca particip - i-am raspuns ca nu , mi-a spus sa parasesc zona si am parasit-o .
mentiuni : Nu a existat niciun martor deoarece procesul verbal a fost intocmnit la sediul unitatii - aici am adaugat Art. 19 Ordonanta 2/2001 , ca nu a avut martor .
semnatura: este , mai putin cu primitea si data prezentarii - e stampilat de primire de la posta pe plic
artricol: 26 alin 1(mai scrie ceva ce nu inteleg) Legea 60/1991 si sanctionata de art 26 aln 2 din Legea 60/1991
ART. 16 din OG.2 din 2001
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
(7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.
ART. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
ART. 19
(1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări,
care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
art.21 (3) Sancţiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ şi trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului şi de celelalte date înscrise în procesul-verbal.
Daca pe PV este mentionat un martor ,chemati martorul in instanta. La primul termen depuneti o cerere de administrare de prob,chemand martorul.
Daca PV nu contine datele de identificare ale martorului si sectiunea mentiuni nu este completata ,modificati va cererea ,solicitand anularea procesului verbal si in acest sens.
Am adaugat , multumesc.
Credeti ca are rost sa pastrez si urmatoarea parte :
-la intrarea in zona de statiei metrou Universitate nu mi s-a specificat si nu am auzit ca in zona se desfasoara o adunare publica nedeclarata si neinregistrata
-agentul constatator nu a specificat faptul ca voi fi amendat
-am respectat toate solicitarile agentului
-cand am fost intrebat de catre agent, am negat participarea la adunare
-dupa ce am fost legitimat, agentul a precizat ca in zona se desfasoara o adunare publica nedeclarata si a solicitat sa parasesc zona, lucru pe care l-am facut imediat
?